Δύο σχολεία, μια αγκαλιά: Το 2ο ΓΕΛ Αλίμου αδελφοποιείται με το 5ο ΓΕΛ Καρδίτσας




Σε μια εποχή που όλα ξεχνιούνται γρήγορα, ξεφουσκώνουν και υποτιμούνται, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Αλίμου αποδεικνύουν ότι η σχολική κοινότητα είναι ικανή να διδάξει κοινωνική αλληλεγγύη.
Σε μια κοινή προσπάθεια με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, θα συγκεντρώσουν αθλητικό εξοπλισμό και γραφική ύλη για τις ανάγκες του 5ου Λυκείου Καρδίτσας με συνολικό δυναμικό 146 μαθητές. 10 από αυτούς προέρχονται από τα χωριά των Δήμων Μουζακίου και Παλαμά που επλήγησαν στις τελευταίες πλημύρες και είναι φιλοξενούμενοι.

Το 2ο ΓΕΛ Αλίμου, στέκεται αλληλέγγυα μπροστά σε όλη αυτή την τραγική πραγματικότητα και δημιουργεί δεσμό αδελφοποίησης με το 5ο ΓΕΛ Καρδίτσας.
«Δύο σχολεία μια αγκαλιά» είναι το σύνθημα αδελφοποίησης και αποδεικνύει ότι όλοι μπορούμε να προσπαθούμε στο να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Πρώτοι λοιπόν οι μαθητές/-τριες μας ως μέλη όχι μόνο της σχολικής κοινότητας αλλά της ευρύτερης κοινωνίας συναναστρέφονται, συνεργάζονται και λειτουργούν ως ενεργοί και όχι ως ληθαργικοί πολίτες και γίνονται παράδειγμα προς μίμηση. (από την ανάρτηση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Αλίμου)



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.