Ο Γιάννης Μουζάλας στηρίζει τους Friends of Monde: Mια Λαμπάδα = Ένα γεύμα για ένα μικρό μας φίλο στην Αφρική




Στο χώρο του METApolis, στη συνάντηση προσφοράς & αγάπης με σκοπό την υποστήριξη του σχολείου του χωριού Μόντε/Monde στην Ουγκάντα της Αφρικής & την στήριξη ενός γιορτινού Πασχαλινού Γεύματος για 400 παιδιά, βρέθηκε ο βουλευτής στο Νότιο Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Οι χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες είναι δημιουργίες των μελών & εθελοντών των Friends of Monde.

Λίγα λόγια για τους Friends of Monde

Οι Φίλοι του Μόντε / Friends of Monde, είναι ένα μη κερδοσκοπικό, ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2018 με έδρα την Αθήνα (Αρ.Καταχ.Σωματ. 32385) και δραστηριοποιείται εθελοντικά από το 2009 στο χωριό Μόντε / Monde της Ουγκάντας στην Αφρική. Τηρώντας αυστηρά την επιχειρησιακή ανεξαρτησία και με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων πληθυσμών, τα μέλη του Σωματείου έχουν ως σκοπό να προσφέρουν βοήθεια σε μεγάλες αλλά και σιωπηρές κρίσεις του πλανήτη μας.

Στόχος τους είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ευάλωτους πληθυσμούς που βρίσκονται τόσο στην Ελληνική Επικράτεια όσο και εκτός αυτής και κυρίως στην Αφρικανική Ήπειρο, οι οποίοι πλήττονται από πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές εν γένει κρίσεις και ακραία φυσικά φαινόμενα. Πιστοί στην αρχή μας για ανεξάρτητη δράση, απευθυνόμαστε σε πολίτες, εταιρείες και οργανισμούς για την οικονομική ενίσχυση του έργου μας.



Με την εθελοντική τους δράση από το 2009, εργάζονται για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και διακρίσεις, όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και θα αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ως ενεργοί πολίτες του κόσμου. Η βάση της αποστολής τους είναι το χωριό Monde, στην περιοχή Luweero της Ουγκάντας, ένα μικρό χωριό 120 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Καμπάλα. Ταυτόχρονα εκτός από το Monde, έχουν αναπτύξει δραστηριότητες στα χωριά και στα σχολεία του Bwetyaba, Sanbwe, και Wakiso.

Στην Ελλάδα λαμβάνουν πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την κλιματική αλλαγή – η οποία αποτελεί επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας -, την προστασία της βιοποικιλότητας, της τρύπας του όζοντος, την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης και της σωστής διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Ως μέλος της «Συμμαχία για το Κλίμα» διεκδικούν αλλαγές που θα διασφαλίσουν ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον τόσο για τη σημερινή γενιά, όσο και για τις μελλοντικές.

*Το Μόντε / Monde είναι ένα μικρό χωριό στην Ουγκάντα, που βρίσκεται 120 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Καμπάλα.
Η Ουγκάντα των 48,432,863 εκατομμυρίων αποτελεί σήμερα μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου με προσδόκιμο μέσο όρο ζωής λιγότερο από 63 χρόνια. Η ελονοσία, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και οι διάρροιες αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες βρεφικής θνησιμότητας και ευθύνονται για 43 θανάτους παιδιών ανά 1000 γεννήσεις.
Πάνω από 1,400,000 άνθρωποι ζουν με τον ιό του HIV, περισσότερα από 98.000 παιδιά μολύνονται από HIV ετησίως, ενώ εκατοντάδες άλλα μένουν ορφανά καθώς χάνουν τους γονείς τους από τον ιό. Ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και σχεδόν το 40% των πολιτών παραμένει πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Ουγκάντα φιλοξενεί πάνω από 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες από το Νότιο Σουδάν και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.