“Είναι πολλά τα ακτινίδια Δημήτρη…” (Vol.2)




Έχει πολύ ζουμί η υπόθεση με τα ακτινίδια που κατήγγειλε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Το notia.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια σειρά εγγράφων μέσα από τα οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ιθύνων νους της “επιχείρησης – ακτινίδιο” κ. Γιαννακόπουλος, ενήργησε μόνος του χωρίς να έχει ενημερώσει κανένα και χωρίς να έχει ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία, όπως όφειλε, ζημιώνοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον δήμο.

Που κατέληξαν οι 86,8 τόνοι ακτινιδίων, κανείς δεν γνωρίζει. Κάποια μικρή ποσότητα μοιράστηκε αλλά το μεγαλύτερο μέρος…αγνοείται. Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, την περίοδο εκείνη ήταν πρόεδρος των παιδικών σταθμών του δήμου Αλίμου. Χωρίς να έχει σχετικές εξουσιοδοτήσεις τόσο από το διοικητικό συμβούλιο των παιδικών σταθμών, όσο και από το δημοτικό συμβούλιο, υπέγραφε συμβάσεις με διάφορες οργανώσεις παραγωγών, μέσω προγραμμάτων επισιτιστικής βοήθειας. Εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος του δήμου, αλλά υπέγραφε με την σφραγίδα των παιδικών σταθμών! Kανένα από τα έγγραφα με τις συμβάσεις δεν καταχωρήθηκε ποτέ στην Υπηρεσία.

Μάλιστα μία από τις συμβάσεις ανέφερε ότι θα μοιραστούν ακτινίδια σε 4.110 άτομα! Πολύ μεγάλο νούμερο για να δικαιολογηθούν οι τεράστιες ποσότητες που αγνοούνται!



Ουδέποτε η συγκεκριμένη οργάνωση παραγωγών, έλαβε την αναλυτική λίστα με τα ονόματα των 4.110 δικαιούχων και την ποσότητα που πήρε ο καθένας! Με αποτέλεσμα να κινηθούν οι διαδικασίες και να ζητήσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τα αγνοούμενα προϊόντα. Τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι και να στέλνουν στον δήμο μία σειρά εγγράφων, με τις υπογραφές του κ. Γιαννακόπουλου. Έγγραφα που όπως αναφέραμε αγνοούνταν, όπως και τα ακτινίδια...

Ας απαντήσει λοιπόν ο κ. Γιαννακόπουλος:

  • ποια είναι αυτά τα 4.110 άτομα;
  • πόσοι πήραν τελικά ακτινίδια;
  • πόσα κιλά ακτινίδια έφαγε ο καθένας; (Συνεχίζεται)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.