“Είναι πολλά τα ακτινίδια Δημήτρη…”




Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία, σε βάρος του δημοτικού συμβούλου, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προέβη στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης. Σύμφωνα με την καταγγελία την οποία χαρακτήρισε ως “καραμπινάτη παρανομία”, ο κύριος Γιαννακόπουλος το 2016, όταν ήταν πρόεδρος των δημοτικών παιδικών σταθμών Αλίμου, χωρίς να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία, είχε συμβληθεί σε πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, για την διάθεση 86,8 τόνων ακτινιδίων. Δηλαδή σε κάθε νήπιο των παιδικών σταθμών αναλογούσαν περίπου 132 κιλά ακτινίδια! Κανένας από τους εργαζόμενους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς δεν θυμάται να είχε δει νταλίκες να ξεφορτώνουν αυτή την τεράστια ποσότητα ακτινιδίων!

Ο κύριος Κονδύλης εξέφρασε τις αμφιβολίες του αν ποτέ έφτασε πραγματικά στους παιδικούς σταθμούς και τόνισε πως ο δήμος θα στραφεί εναντίον του Δ. Γιαννακόπουλου, ζητώντας την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη. Ο κύριος Γιαννακόπουλος ήταν απών από το δημοτικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου περιμένουν τις εξηγήσεις του για αυτή την απίστευτη ιστορία. Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος ανεξαρτητοποιήθηκε όταν ο δήμαρχος δεν ανανέωσε τη θητεία του στη θέση του προέδρου. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές κατέβηκε ως επικεφαλής παράταξης και πήρε 3,33%. Δείτε τι ανέφερε για το θέμα ο Ανδρέας Κονδύλης:

“O κύριος Γιαννακόπουλος ως πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών το 2016 είχε προχωρήσει σε μία σειρά διαχειριστικών ενεργειών χωρίς να έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Συγκεκριμένα είχε συμβληθεί σε πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας χωρίς απόφαση διοικητικού συμβουλίου χωρίς καν να υπάρχει η σύμβαση στο αρχείο των παιδικών σταθμών και χωρίς να έχουν τέτοια αρμοδιότητα. Είχαν έρθει συγκεκριμένα στον δήμο μας 86,8 τόνοι ακτινιδίων χωρίς να υπάρχουν έγγραφα για το πως και που διατέθηκαν με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο στον δήμο μας συνολικά 51.314 ευρώ. Όσο ήταν πρόεδρος επί δικής μου θητείας, ο κύριος Γιαννακόπουλος, διαπίστωσα ότι η λειτουργία του δεν ήταν πολιτικά αυτή που εκφράζει τη διοίκησή μας με αποτέλεσμα να μην ανανεώσω τη θητεία του, όταν έληξε. Το αποτέλεσμα ήταν να δρομολογήσει την αποχώρησή του από την παράταξή μας και την ανεξαρτητοποίηση του.

Το γεγονός ότι έρχονται στο φως τέτοια στοιχεία για επικίνδυνη, απαράδεκτη και μη σύννομη λειτουργία του είναι ένα ζήτημα που αν μη τι άλλο πέρα από τις νομικές, δικαστικές, διοικητικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει σίγουρα πολιτικά πρέπει να καυτηριαστεί με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του δήμου Αλίμου ή των Παιδικών Σταθμών χωρίς απόφαση των νόμιμων οργάνων χωρίς εξουσιοδότηση ως προς τούτο να υπογράφει και να δεσμεύει υποτίθεται τον δήμο εν αγνοία του και να προχωράει σε παράνομες και παράτυπες πράξεις που προκαλούν πρόστιμα. Πέρα από το πρόστιμο μπαίνει και ζήτημα επιλεξιμότητας, δηλαδή έχουμε θέμα να συμμετάσχουμε σε τέτοιο ανάλογο πρόγραμμα και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να συμβεί με τα ευρωπαϊκά προγράμματα.



Θα εξετάσουμε τη δυνατότητα να στραφεί ο δήμος εναντίον του κυρίου Γιαννακόπουλου για αποκατάσταση της ζημίας και θα προσπαθήσουμε να αποσοβήσουμε την επιβολή του προστίμου. Το υπουργείο είχε απευθυνθεί στον κ. Γιαννακόπουλο και εκείνος απάντησε με αναληθή στοιχεία. Ισχυρίστηκε ότι αναπλήρωνε τον τότε αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών γεγονός που δεν ισχύει γιατί δεν μπορεί να αναπληρώνει τον αντιδήμαρχο κάποιος δημοτικός σύμβουλος ή ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών.

Είναι απών σήμερα και θα τον περιμένουμε να έρθει και να λογοδοτήσει για αυτά που έχουν συμβεί. Ως νομικός θα μιλήσω για καραμπινάτη παρανομία. Τη σύμβαση τη βρήκαμε από το αρχείο του Υπουργείου, δεν υπήρχε στους παιδικούς σταθμούς. 86.800 κιλά ακτινίδια, δεν ξέρω πόσα ακτινίδια κατανάλωσαν τα βρέφη και τα νήπια και αν τα πήραν γιατί δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι παραδόθηκαν. 86.800 κιλά ακτινίδια επί 0,2968 το κιλό σύνολο 25.770 ευρώ, έξοδα μεταφοράς 81,10 ευρώ τον τόνο 7,039. Έξοδα διαλογής και συσκευασίας 16.000 ευρώ σύνολο 48. 870. Επιβολή προστίμου 5% 2,443 σύνολο 51. 314 ευρώ. Να μας πει που βρήκε αυτούς τους προμηθευτές, πως τους επέλεξε, πως τους ειδοποίησε, πως πληρώθηκαν και τι ποιότητας ήταν τα προϊόντα που ήρθαν.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.