Oργή και σπαραγμός στην κηδεία του Άλκη – Συνελήφθη ο δράστης (VIDEO)




Συνελήφθη ένας 23χρονος Αλβανός ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης: «Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της» γνωστοποιεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μέσω ανάρτησής του στο Twitter

Θέλω να εκφράσω με όλη μου την ψυχή τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Μεγαλείο ψυχής από τον πατέρα του 19χρονου Άλκη, Αριστείδη Καμπανό, ο οποίος στέλνει ένα ξεχωριστό μήνυμα στο οπαδικό κίνημα της Θεσσαλονίκης.



Επιθυμία του πατέρα είναι να πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων του Άρη και του ΠΑΟΚ, με στόχο να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι των δυο ομάδων αγκαλιά τον αγώνα.

Όσο για τα έσοδα του αγώνα, θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Νωρίτερα, στον Ι. Ν. του Αγίου Αθανασίου στη Βέροια συγγενείς, φίλοι και φίλαθλοι του Άρη αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά τον 19χρονο σε κλίμα οδύνης.

Περίπου στις 11:00, η σορός του 19χρονου έφτασε στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στο νεκροταφείο της πόλης.

Ο κόσμος που πήγαινε στην εκκλησία, κρατούσε λευκά γαρύφαλλα στη μνήμη του 19χρονου φιλάθλου. Μάλιστα, αρκετές είναι οι ομάδες και οι σύνδεσμοι που έστειλαν στεφάνι.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του, οι οποίοι έφτασαν στην εκκλησία υποβασταζόμενοι, καθώς είναι αδύνατο να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα ξαναδούν το παιδί τους.

«Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σωστά, τους λέμε να προσέχουν και έρχεται ένας αλήτης και μας τα παίρνει; Είναι δυνατόν;» έλεγαν μεταξύ άλλων, αγανακτισμένοι και με πόνο.

Δίπλα στην οικογένεια του άτυχου νεαρού βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή, τόσο οι φίλοι του όσο και φίλαθλοι από όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης.

«Καλή αντάμωση να έχουμε αγόρι μου, καλή αντάμωση» έλεγαν συγγενείς του, ενώ ο πατέρας του αγοριού σπαράζοντας στο κλάμα φώναζε: «Αφήστε με! Αφήστε με να πάω μαζί του».

Ο Άλκης ήταν φοιτητής στο Οικονομικό Τμήμα του ΑΠΘ και σήμερα θα έδινε εξετάσεις σε ένα από τα μαθήματα της σχολής. Στη μνήμη του, το έδρανο θα μείνει άδειο ενώ ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης του πανεπιστημίου, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το κενό έδρανο θα έχει και μια κόλλα λευκή για τον αδικοχαμένο 19χρονο.

Tο αντίο συμμαθητών του

Ραγίζει καρδιές το «αντίο» των μαθητών και καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Βέροιας στον άτυχο 19χρονο.

Στην ανακοίνωση κάνουν λόγο για ένα παιδί «γελαστό και ευγενικό», με «καλοπροαίρετη διάθεση, φίλαθλο πνεύμα και αστείρευτο γέλιο», ενώ ελπίζουν «ο άδικος θάνατος αυτού του νέου παιδιού να αποτελέσει αφορμή για περισυλλογή και να γίνει μια ουσιαστική αρχή για υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση κάθε φαινομένου βίας».

Η ανακοίνωση του 2ου ΓΕΛ Βεροίας

«Για τον Άλκη…

Περήφανο παράστημα, θάρρος γνώμης, ευγένεια τρόπων, σπινθηροβόλο βλέμμα, φιλομάθεια, πολυπραγμοσύνη, καλοπροαίρετη διάθεση, φίλαθλο πνεύμα, αστείρευτο γέλιο! Αυτός ήταν ο Άλκης που γνωρίσαμε τα δύο τελευταία χρόνια της μαθητικής του πορείας στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας.

Τον αποχαιρετήσαμε φοιτητή αλλά σήμερα συγκλονισμένοι όλοι, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτοι – συμμαθητές του θρηνούμε το χαμό αυτού του γελαστού και ευγενικού παιδιού, που τόσο βίαια και άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής του, ως θύματος τυφλής οπαδικής βίας.

Στην οικογένεια του εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ανείπωτο πόνο που βιώνει.

Ο Άλκης δε ζει δίπλα μας πια… αλλά ζει μέσα στις καρδιές μας!!!

Ας αποτελέσει ο άδικος θάνατος αυτού του νέου παιδιού αφορμή για περισυλλογή και ενδοσκόπηση όλων μας, απλών πολιτών και Πολιτείας κι ας γίνει μια ουσιαστική αρχή για υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση κάθε φαινομένου βίας.

Σύλλογος Καθηγητών 2ου ΓΕΛ Βέροιας
Μαθητές και μαθήτριες 2ου ΓΕΛ Βέροιας»

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο νεαρός πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή της Χαριλάου, κοντά στο γήπεδο του Άρη, όταν άγνωστοι τον προσέγγισαν και τού επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο αλλά και χτυπήματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, πριν εξαπολύσουν την επίθεση οι δράστες ρώτησαν τον νεαρό και άλλα τέσσερα άτομα, που ήταν μαζί του, τι ομάδα είναι.

KIDEIA2

Ο νεαρός τραυματίστηκε στον μηρό, με αποτέλεσμα να έχει ακατάσχετη αιμορραγία, αλλά και έφερε σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι. Άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν άλλα δύο άτομα από την παρέα του, που έχουν τραυματιστεί σοβαρά αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

KIDEIA3

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε συνολικά τρεις προσαγωγές για τη δολοφονική επίθεση, ενώ κρίνεται πως οι δράστες θα εντοπιστούν τις επόμενες ώρες. Η δολοφονία του Άλκη έχει καταδικαστεί τόσο από την ομάδα του Άρη, όσο και τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή, ο οποίος μάλιστα «βάφτηκε» στα κιτρινόμαυρα για να τιμήσει τη μνήμη του δολοφονηθέντα. Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου/Σοφία Κοτσιλιάνου – dikaiologitika.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.