Άγνωστη λέξη ο καφέ κάδος στην Αργυρούπολη με τα δεκάδες φαγάδικα




Στην Αργυρούπολη με τα δεκάδες φαγάδικα δεν υπάρχει ούτε δείγμα καφέ κάδου, με αποτέλεσμα τόνοι οργανικών αποβλήτων να καταλήγουν στις χωματερές! Αλήθεια τι απέγιναν το απορριμματοφόρο και οι καφέ κάδοι που παρέλαβε ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης από την Περιφέρεια Αττικής, τον Αύγουστο του 2020; Δείτε τι έγραφε τότε ο δήμαρχος:


“Ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο – πλυντήριο, καθώς και 120 καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων (βιοαπόβλητα) παραλάβαμε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων. Πρόκειται για τη πρώτη παράδοση, μιας και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται και το δεύτερο απορριμματοφόρο…”

Οι επαγγελματίες της εστίασης στον δήμο ακόμη περιμένουν το “νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο – πλυντήριο”…



Δείτε την εικόνα έξω από τα φαγάδικα της Γερουλάνου, στην Αργυρούπολη:

Δίπλα, ο Δήμος Αλίμου, έχει επεκτείνει το πρόγραμμα και στις γειτονιές για την οικιακή κομποστοποίηση, και διαθέτει ειδικό απορριμματοφόρο για τη συλλογή. “Οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή, έχουν ευαισθησία και περιβαλλοντική υπευθυνότητα και πραγματικά χρησιμοποιούν τον καφέ κάδο σε μεγάλο βαθμό σωστά” λέει ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης “Υπάρχουν κάποιοι που δεν ξέρουν ακριβώς τη διαδικασία, δηλαδή τα ρίχνουμε μέσα είτε χύμα είτε σε σακούλες χάρτινες είτε βιοαποδομήσιμες. Ενώ κάνουν την προσπάθεια τη χαλάνε γιατί τα βάζουν σε πλαστική σακούλα, τη δένουν τη ρίχνουν μέσα, και αυτό είναι ζημιά. Για αυτό το λόγο ο Δήμος έχει δημιουργήσει ένα έξυπνο και κατατοπιστικό σποτάκι.” (Δείτε εδώ το βίντεο)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.