Παλαιό Φάληρο: Έφοδος στο σπίτι του αρχηγού της οργάνωσης που διακινούσε κοκαΐνη – Κατασχέθηκαν πάνω από 11 κιλά (VIDEO)
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έφοδο στο σπίτι του 65χρονου στο Παλαιό Φάληρο που φέρεται ότι είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος και βρήκαν 210.000 ευρώ από τα συνολικά 280.000 ευρώ που κατασχέθηκαν.

Τα μέλη της οργάνωσης έκρυβαν τα ναρκωτικά, τα οποία προέρχονται από τη Λατινική Αμερική, σε μανάβικο στον Πειραιά. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης της δίωξης ναρκωτικών, σε Χαλάνδρι, Πειραιά και Παλαιό Φάληρο, συνελήφθησαν 6 άτομα και εντοπίστηκαν 11 κιλά και 715 γραμμάρια κοκαΐνης, υψηλής καθαρότητας όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, 11 γραμμάρια ηρωίνη και 280.530 ευρώ. Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια και περαιτέρω διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 2-11-2021, μετά από οργανωμένη επιχείρηση της ανωτέρω Υπηρεσίας στις περιοχές του Πειραιά και του Χαλανδρίου, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 20, 38, 49, 63 και 65 ετών και 37χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι ως μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον, ο 37χρονος και ο 38χρονος κατηγορούνται και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών, για την δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης που στη συνέχεια διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ύστερα από εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, αποκαλύφθηκαν οι χώροι απόκρυψης των ναρκωτικών (κατάστημα), καθώς και ο ρόλος εκάστου των μελών του κυκλώματος και συγκεκριμένα:

ο 65χρονος κατηγορούμενος δρούσε ως αρχηγός – ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης, υπεύθυνος για την ανεύρεση, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διαφόρους διακινητές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, καθώς και στον συντονισμό και εποπτεία των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης
ο 49χρονος κατηγορούμενος, ως υπεύθυνος για τη αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών
ο 63χρονος κατηγορούμενος, ως υπεύθυνος για την συγκέντρωση και φύλαξη των χρημάτων που προέρχονταν από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών
οι άλλοι τρεις (3) κατηγορούμενοι, ως υπεύθυνοι για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατάστημα, που χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης των προς διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, σε οχήματα και οικίες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους -11- κιλών και -715- γραμμαρίων
ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -11- γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των -280.530- ευρώ
-5- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
-1- Ι.Χ. δίκυκλο.
-7- συσκευές κινητής τηλεφωνίας
-4- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
μαχαίρι με μήκος λάμας -15- εκατοστά
-3- πολεμικά φυσίγγια
πλήθος νάιλον συσκευασιών και ιδιόχειρων σημειώσεων.
Από τη μεθοδολογία δράσης των προαναφερομένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, την ιεραρχική τους δομή, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τα διάφορα στάδια της προμήθειας, αποθήκευσης (κατάστημα) και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών (χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα οχήματα), καθώς και από την κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης και χρηματικού ποσού, προκύπτει η εκ μέρους των μελών της, κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, που εξασφάλιζε την διαρκή δράση και την αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Πώς έπιασαν το μεγάλο καρτέλ κοκαΐνης: Το χρονικό των παρακολουθήσεων

Ο ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στη Δίωξη Ναρκωτικών στην κατάθεση του ξεδιπλώνει καρέ – καρέ το κουβάρι των κινήσεων του κυκλώματος όπως προέκυψαν από τις παρακολουθήσεις:

«Είμαι ανθυπαστυνόμος και υπηρετώ στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών. Προ μηνός περίπου, άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επικαλούμενο λόγους προσωπικής ασφάλειας ακόμα και της ζωής του, μας πληροφόρησε, σχετικά με εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στην διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, εξαιρετικής ποιότητας, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με αναγραφόμενο λογότυπο «Bose», με ιδιαιτέρως χαμηλή τιμή πώλησης, αυτή των 40.000 € το κιλό.

Ποσότητες οι οποίες έχουν κατακλύσει την αγορά και έχουν εισαχθεί στην ελληνική επικράτεια από χώρες της Λατινικής Αμερικής με άγνωστο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, η πληροφορία ανέφερε ότι, αρχηγός της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, είναι ημεδαπός με στοιχεία … ηλικίας 60 με 65 ετών περίπου, μετρίου αναστήματος, φαλακρός, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης, την πλήρη καθοδήγηση των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, προκειμένου οι ποσότητες αυτές, να μεταφερθούν από χώρο απόκρυψης – καβάντζα που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά Αττικής, εως ότου αυτές εν τέλει διακινηθούν σε ετερους διακινητές ναρκωτικών ουσιών. Δείτε τη συνέχεια στο protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.