Πυροβόλησε ντυμένος σαμουράι – Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο ο 40χρονος που σκότωσε εργάτη στη Νέα Ερυθραία




Σε κατάσταση σοκ παραμένει η περιοχή της Νέας Ερυθραίας μετά την εν ψυχρώ δολοφονία που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην οδό Σκουφά.

Δράστης ένας 40χρονος, ο οποίος εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και είχε απασχολήσει ξανά τη γειτονιά στο παρελθόν, δίχως η έρευνα για την καταγγελία των περιοίκων να προχωρήσει. Ο δράστης έμενε στην οδό Σκουφά και, όπως έγινε γνωστό, ήταν γείτονας με το ένα εκ των δυο από τα θύματά του.

Το πρωί του Σαββάτου βγήκε στον δρόμο φορώντας στολή «σαμουράι» (τζούντο) και πλησίασε νευρικά τους δυο άνδρες οι οποίοι εργάζονταν σε εταιρεία εγκατάστασης φυσικού αερίου. «Έχεις βάλει τον εργάτη σου να μου κάνει μαύρη μαγεία», είπε προτού ξεκινήσει να πυροβολεί. Από τα πυρά τραυματίστηκε θανάσιμα ο 43χρονος υπάλληλος, ενώ ο δεύτερος διακομίστηκε με σοβαρό τραύμα στο νοσοκομείο, όμως διέφυγε τελικά τον κίνδυνο. Μετά από κλήση περιοίκων στην Άμεση Δράση, στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν το σπίτι του 40χρονου και τον συνέλαβαν.

Ο δράστης είχε αφήσει -ή πετάξει- το όπλο στην πυλωτή της πολυκατοικίας του και όταν ερωτήθηκε από αστυνομικούς για την πράξη του φέρεται ότι είπε πως «με έχουν δέσει με μαύρη μαγεία. Ο Σατανάς με έβαλε να το κάνω».



Πυροβολούσε στον αέρα, κρεμούσε ανδρείκελα από τη βεράντα του
Οι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, καταγγέλλουν πως ο δράστης είχε απασχολήσει τη γειτονιά καθώς συχνά πυροβολούσε στην ταράτσα του σπιτιού του και όχι μόνο.

«Τον βλέπαμε ότι σημάδευε πάνω στην ταράτσα ομοίωμα ανθρώπου, πυροβολούσε… Και χθες το βράδυ επειδή έκανε μία δοκιμή, με πυροβολισμό, απέναντι ο γείτονας κάλεσε την αστυνομία και δεν ήρθε», δήλωσε η μητέρα του τραυματισμένου υπαλλήλου.

«Κάποιο βράδυ βρεθήκαμε γύρω στις 5 το πρωί έξω για να φύγουμε για ταξίδι και είδαμε (τον δράστη), τον είδαμε με κουκούλα, περίεργη, αμφίεση, φτάνοντας εδώ κοντά στο σπίτι του, έβγαλε περίστροφο και πυροβόλησε τον κάδο σκουπιδιών», σημείωσε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Όπως λένε οι μαρτυρίες των περιοίκων πολύ συχνά ο άνδρας κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με κουκούλα στο κεφάλι, να περπατάει προκλητικά και να κοιτάει έντονα άλλους περαστικούς. Αρκετοί είχαν απευθυνθεί στην αστυνομία χωρίς να έχει γίνει κάτι.

Νέα στοιχεία για το παρελθόν του 40χρονου: Οι παραισθήσεις, το «φλερτ» με τον σατανισμό, τα ναρκωτικά
Άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του 40χρονου Ν.Τ που δολοφόνησε τον άτυχο υπάλληλο στη Νέα Ερυθραία, μίλησε στο iefimerida.gr για το παρελθόν του και το ψυχικό του νόσημα.

«Ο Ν.Τ έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στο ψυχιατρείο. Είχε μπει δυο φορές στο ψυχιατρείο, μια ιδιωτική κλινική νομίζω, όμως κάποιοι αρνούνταν να δουν την πραγματικότητα. Δηλαδή ότι θα χρειάζεται διαρκή επιτήρηση από ψυχίατρο, ίσως και εφ’ όρου ζωής. Είχε και κάποια προβλήματα με ναρκωτικά στο παρελθόν, όμως παρότι έπαιξαν ρόλο δεν ήταν τα ναρκωτικά η βασική αιτία για το νόσημα» τονίζει αρχικά για τον δολοφόνο του άτυχου υπαλλήλου στον οποίο επιτέθηκε, όπως και σε συνάδελφό του, ξαφνικά και αναίτια και τους πυροβόλησε αφαιρώντας από τον έναν τη ζωή και τραυματίζοντας τον δεύτερο. Μάλιστα οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν τη στιγμή που ντυμένος σαμουράι επέστρεφε στο σπίτι του για να οπλίσει ξανά και προφανώς να επιστρέψει. Ερωτηματικά γεννά το γεγονός πώς σε ένα άτομο με τέτοια ψυχιατρικά προβλήματα είχαν φθάσει στα χέρια του όπλα.

Αναφορικά με το παρελθόν του 40χρονου, ο ίδιος άνθρωπος από το στενό του περιβάλλον επισημαίνει ότι «από νεαρή ηλικία, ήδη από το σχολείο, είχε αρκετά αντικοινωνική συμπεριφορά, κάποιες φορές γινόταν και βίαιος, δηλαδή μπλεκόταν σε καβγάδες. Μετά το σχολείο έφυγε για Ουαλία για να σπουδάσει μάρκετινγκ. Έδειχνε να έχει ηρεμήσει, όμως τότε προέκυψε το πρώτο ψυχωσικό επεισόδιο. Είχε παραισθήσεις, έβλεπε να τον ζώνουν εκατοντάδες αράχνες, έβλεπε τον εαυτό του παραμορφωμένο στον καθρέπτη και άλλα απίστευτα. Ήταν η μόνη φορά στη ζωή του που ζήτησε  βοήθεια. Και τον ανέλαβε ψυχίατρος, πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που μπήκε σε ψυχιατρική κλινική».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετά επέστρεψε στην Ουαλία, πήρε το πτυχίο του και γύρισε στην Ελλάδα για να αναζητήσει δουλειά. «Συνέχισε να βλέπει ψυχίατρο, λάμβανε αγωγή, πήγε να μείνει και μόνος του για πρώτη φορά στην Κυψέλη, ήταν κάπως καλύτερα. Κάπου εκεί έχασε τον πατέρα του και η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία. Είχε νέα ψυχωσικά επεισόδια, εμμονές, παραισθήσεις, μπήκε ξανά στο ψυχιατρείο» προσθέτει. Σύμφωνα με άλλες πηγές, εμφάνιζε συχνά ίχνη καταδίωξης, ενώ θεωρούσε ότι μια δόλια ομάδα απεργάζεται το κακό του και των κοντινών του ανθρώπων -βασικά συμπτώματα ατόμων με σχιζοφρένεια.

Μετά από εκείνο το σημείο, όπως λένε οι οικείοι του, ξεκίνησε ο μεγάλος κατήφορος, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή ξεκίνησε τη χρήση σκληρών ναρκωτικών και γράφτηκε σε κάποια σατανιστική οργάνωση στο εξωτερικό. «Tα είχε χάσει. Δεν υπήρχε γυρισμός. Θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει κάποιοι να κλειστεί, ακόμα και παρά τη θέλησή του, σε ψυχιατρική κλινική», σημειώνει στο iefimerida το άτομο από το στενό του περιβάλλον, με τα ερωτήματα που δημιουργούνται να είναι εύλογα.

Τι βρέθηκε στο σπίτι του δράστη στη Νέα Ερυθραία
Μέσα στο σπίτι του 40χρονου στο οποίο ήταν και η κατάκοιτη μητέρα του, βρέθηκαν και άλλα όπλα και σπαθιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το περίστροφο το είχε αγοράσει πριν έξι μήνες, στη μαύρη αγορά.

Σε ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ επισημαίνει ότι μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

περίστροφο
μεταλλικό τσεκούρι
ξίφος με μήκος λάμας 67 εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
ξιφίδιο με μήκος λάμας 20 εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος
2 αυτοσχέδια δρεπάνια,
2 ασημένιες ακονισμένες πεπλατυσμένες λεπίδες σε σχήμα άστρου,
στολή πολεμικής τέχνης,
36 φυσίγγια,
6 κάλυκες,
νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες,
ζυγαριά ακριβείας και
κινητό τηλέφωνο Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.