Στο ΜΚΙΕ τα φάρμακα και το ιατρικό υλικό του Μίκη Θεοδωράκη, ύστερα από επιθυμία του
Δύο μέρες πριν πεθάνει ο Μίκης Θεοδωράκης, είχε εκφράσει την επιθυμία του να παραδοθούν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού τα φάρμακα και το ιατρικό υλικό που υπήρχε στο σπίτι του. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπεύθυνος του ΜΚΙ, ο γιατρός – καρδιολόγος Γιώργος Βήχας, ο οποίος παρέλαβε το υλικό. Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Βήχα:

“Το μεγαλείο του Ανθρώπου Μίκη Θεοδωράκη! Δυο ημέρες πριν πεθάνει εξέφρασε την επιθυμία να δοθεί ότι ιατροφαρμακευτικό υλικό υπήρχε στο ΜΚΙΕ.
Πριν από λίγο μετέφερα από το σπίτι του Μίκη ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.
Δεν μπορώ να περιγράψω την συγκίνηση που ένιωσα όταν μου τηλεφώνησαν το μεσημέρι και μου μετέφεραν αυτή του την επιθυμία και μάλιστα λίγο πριν περάσει στην Αθανασία.
Πάντα βοηθούσε σιωπηλά και αθόρυβα, ακόμη και τώρα στο τέλος.
Μεγαλείο Ψυχής! Τα λόγια είναι πολύ φτωχά να εκφράσουν αυτό που νιώθω”

Ο Μίκης Θεοδωράκης και αριστερά ο Γιώργος Βήχας

“Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 έξω από την Βουλή αμέσως μετά την ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ.
Την προηγούμενη ημέρα στο σπίτι του όταν του είπαμε πως σίγουρα θα ρίξουν χημικά και η υγεία του αλλά ενδεχομένως και η ζωή του θα κινδυνεύσει μας είπε: “σε αυτή τη χρονική συγκυρία είμαι πιο χρήσιμος για την χώρα μου νεκρός παρά ζωντανός. Θα ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος εάν με σκοτώσουν αύριο. Πάντα ήμουν έτοιμος να πεθάνω ποτέ δεν φοβήθηκα τον θάνατο. Έτσι και τώρα, είμαι έτοιμος”

.Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2020 στη Γλυφάδα με πρωτοβουλία και ενέργειες του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου.

Η πρότυπη αυτή δομή, με τεράστια προσφορά ετών, θα έκλεινε, καθώς λόγω των εργασιών που γίνονται στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού έπρεπε να μετεγκατασταθεί και δεν είχε βρεθεί κατάλληλος χώρος στο δήμo Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Η λύση δόθηκε, με την παρέμβαση του Δημάρχου Γλυφάδας, ο οποίος γνώριζε από τότε που ήταν ευρωβουλευτής τη μεγάλη προσφορά του ΜΚΙΕ και την εκτίμηση της οποίας τυγχάνει στην Ευρώπη.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που ξεκινά τη λειτουργία του και πάλι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, με έδρα τη Γλυφάδα” είχε δηλώσει τότε ο Γιώργος Παπανικολάου

“Η έναρξη της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού οδήγησε αναγκαστικά στην απομάκρυνση όλων των δομών που στεγάζονταν στην έκταση αυτή, μία εκ των οποίων είναι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Ο Δήμος μας, θέτοντας ως προτεραιότητα τη στήριξη κάθε συνανθρώπου μας που έχει ανάγκη, προσέφερε στη δομή του ΜΚΙΕ νέο χώρο στέγασης, δίπλα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο κτήριο που στεγάζει και το ΚΑΠΠΑ του Δήμου Γλυφάδας (Τσιτσάνη και Καραϊσκάκη 34, παράδρομος Βουλιαγμένης).

Ο χώρος αυτός, έπειτα από τις κατάλληλες εργασίες διαμόρφωσης που έγιναν από το Δήμο μας, στεγάζει πλέον τους εθελοντές και τις υπηρεσίες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ). Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που φιλοξενούμε αυτή την προσπάθεια, που προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε πολλούς συνανθρώπους μας, από όλη την Αττική, που ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο το έχουν ανάγκη.

Το ΜΚΙΕ ξεχώρισε και διακρίθηκε τη δύσκολη περίοδο της κρίσης: Από το 2011 προσφέρει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους συμπολίτες μας. Δεν δέχεται χρηματικές δωρεές, παρά μόνο δωρεές σε είδος ή υπηρεσίες, δεν έχει καμία κομματική ή παραταξιακή εμπλοκή και υποστηρίζεται από ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών. Με τον τρόπο αυτό, έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, που δεν μπορούσαν να καλύψουν τη δαπάνη για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Χαιρόμαστε πολύ που με τον πλέον ενεργό τρόπο υποστηρίζουμε αυτό το σπουδαίο έργο».

Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα έως Πέμπτη 10:00-14:00 & 16:00-20:00 Παρασκευή & Σάββατο: 10:00-14:00Παράδοση φαρμάκων: Δευτέρα & Τετάρτη 16:30-19:30

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-9631-950 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Τσιτσάνη και Καραϊσκάκη 34, Γλυφάδα, ΤΚ 16675 Ιστοσελίδα https://www.mkiellinikou.org Email [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.