Eπένδυση στο Ελληνικό: Το δημόσιο «ευχαριστώ» του Άδωνι Γεωργιάδη στον Ανδρέα Κονδύλη (VIDEO)




Η μεγάλη γιορτή για το Ελληνικό Λιανικό Εμπόριο και την Βιομηχανία διοργανώθηκε φέτος την Τρίτη 20 Ιουλίου στο Ble Azure στην παραλία Αλίμου με τη συνεργασία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Όπως κάθε χρόνο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην επένδυση του Ελληνικού, στην ανάπλαση στη μαρίνα Αλίμου και στα Αστέρια στη Γλυφάδας επισημαίνοντας τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, οποίος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο για να προχωρήσει η επένδυση, ευχαρίστησε δημόσια τον Ανδρέα Κονδύλη για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν όλο το διάστημα των διαπραγματεύσεων.

Ο χαιρετισμός του Ανδρέα Κονδύλη: “Σας καλωσορίζω στον δήμο Αλίμου, σας καλωσορίζω στην παραλία της νότιας Αθήνας. Όπως έχετε ήδη αντιληφθεί η καρδιά έχει φύγει από τα βόρεια προάστια και από το κέντρο της Αθήνας και χτυπάει στη νότια Αθήνα, χτυπάει πια στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Και ήταν καιρός να γίνει αυτό, είναι λογικό γιατί τόσα χρόνια ήταν λάθος μία πρωτεύουσα με τόσο όμορφο και μεγάλο παραλιακό μέτωπο να έχει στραμμένη την πλάτη προς τη θάλασσα. Θα έχετε διαπιστώσει ήδη ότι η Αθηναϊκή Ριβιέρα έχει ομορφύνει έχει αρχίσει να αποκτά αίγλη και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αυτό είναι κάτι που μας ενδιαφέρει όλους.

Εδώ τώρα αρχίζει πλέον η πιο σημαντική φάση, έχουν ήδη ξεκινήσει σε αυτή την περιοχή που βρισκόμαστε επενδύσεις πάνω από 10 δισ ευρώ. Δίπλα μας ετοιμάζεται η ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου, της μεγαλύτερης στη Ν/Α Μεσόγειο, έχει ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού συνεχίζουμε στη Γλυφάδα με την ανάπλαση στα Αστέρια και φτάνουμε μέχρι τη Βουλιαγμένη. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πάρα πολύ κόσμο, σημαίνει τουρίστες, εργαζόμενους, πάρα πολλούς καταναλωτές. Και εδώ ο δικός σας ρόλος μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγάλος και σημαντικός. Μιλάμε για μία νέα πραγματικότητα, μόνο από την επένδυση του Ελληνικού πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες θα έρχονται κάθε χρόνο από το εξωτερικό. Αντιλαμβάνεστε τις ευκαιρίες που ανοίγονται και είμαστε εδώ και ο δήμος Αλίμου και οι άλλοι δήμοι να σας υποδεχθούμε, να σας στηρίξουμε, να συνεργαστούμε, για να πάμε και την περιοχή και όλη την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία πάρα πολλά βήματα μπροστά”. (Δείτε τον χαιρετισμό του δημάρχου Αλίμου στο: 27:47)



Η ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη: “Μια και έχω την πρώτη μου ομιλία στον Άλιμο μετά την έναρξη του έργου στο Ελληνικό, μπορώ να σας πω ότι η επένδυση έχει πάει εξαιρετικά καλά, η Lamda σε λιγότερο από ένα μήνα έχει πουλήσει όλα τα προσφερόμενα ακίνητα της πρώτης φάσης του έργου και δεν υπάρχει ούτε ένα ακίνητο προς πώληση. Μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, θα ήθελα από αυτόν το ωραίο χώρο δημόσια να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Αλίμου, τον κύριο Κονδύλη. Αν δεν είχαμε πετύχει τη μεταξύ μας τόσο καλή συνεργασία που είναι έντιμη και αξιοπρεπής δεν θα μπορούσαμε μαζί να πανηγυρίζουμε ως δύο αιρετοί εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, μία μεγάλη εθνική επιτυχία η οποία για τον κόσμο του Αλίμου και όχι μόνο αλλά ασφαλώς για τους όμορους δήμους περισσότερο από ότι για εμάς που μένουμε λίγο μακρύτερα, θα φέρει πολλαπλά οφέλη και λέω μόνο ένα. Μία από τις διαμάχες που υπήρχε στον δημόσιο διάλογο κατά την έναρξη του έργου, όταν δημοπρατήθηκε ο χώρος, ήταν η ανησυχία πολλών ιδιοκτητών ακινήτων ότι ή έλευση τόσων ακινήτων στην περιοχή προσφερόμενη από τη Lamda θα πίεζε τις τιμές προς τα κάτω. Πάντα ήμουν από αυτούς που πίστευε ότι θα λειτουργήσει εντελώς ανάποδα.

Σήμερα που όλα τα ακίνητα στο Ελληνικό έχουν πουληθεί οι τιμές σε όλους τους όμορους δήμους εξακολουθούν να ανεβαίνουν ίσως και περισσότερο από ότι πολλοί θα προσδοκούσαν. Άρα οι ανησυχίες έχουν ήδη διασκεδαστεί.

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά, που πραγματοποιήθηκε σε πλήρη συμμόρφωση με τα υγειονομικά πρωτόκολλά και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοση της Covid-19,  παρευρέθηκαν στελέχη από την αγορά του Λιανεμπορίου, της Βιομηχανίας και της Επικοινωνίας, καθώς και εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου.

Οι μεγάλοι νικητές των Lenovo RetailBusiness Awards 2021

Με μια 100% ασφαλή εκδήλωση τα Lenovo RetailBusiness Awards 2021 κατόρθωσαν για 19η συνεχή διοργάνωση να αποδειχθούν πιστά στο ραντεβού τους με την αγορά του Λιανεμπορίου και της Βιομηχανίας και να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα στελέχη και τις επιχειρήσεις, που οδηγούν τον κλάδο όλο και πιο μπροστά. Μια χρονιά πριν το ορόσημο της επετείου των 20 διοργανώσεων που θα εορταστεί το 2022, ο σημαντικότερος και πιο καταξιωμένος Θεσμός για τον χώρο του Ελληνικού Λιανεμπορίου και της Βιομηχανίας έφερε ξανά στο προσκήνιο τις Αξίες και τους  Άριστους του χώρου.

Σημειώνεται πως οι νικητές, για ακόμη μια χρονιά, αναδείχθηκαν μετά την αξιολόγηση και την ψηφοφορία ευρύτατης επιτροπής αξιολόγησης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των 24 σημαντικότερων θεσμικών φορέων, ινστιτούτων και επιμελητηρίων της ελληνικής αγοράς, επικεφαλής 4 εταιρειών έρευνας και ομάδα αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών. Η Deloitte Ελλάδος αποτέλεσε τον Ελεγκτικό Φορέα, διασφαλίζοντας πως η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αξιοπιστία, για ακόμα μία χρονιά.

Στις εταιρείες που απέσπασαν διάκριση στα Lenovo RetailBusiness Awards 2021 συμπεριλαμβάνονται οι 3 Άλφα, 362 Grocery, ΑΒ Βασιλόπουλος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Βενέτης, Γερμανός, Γιώτης, Coffee IslandCosmote,  Δωδώνη, ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, efreshEverest, Frank & Fame, Goodys Burger House, ΙΚΕΑ, Μασούτης, Λούξ- Μαρλαφέκας, Magiq Doorz, ΜΕΓΑ, Metro-My Market, Μπάρμπα Στάθης, OgilvyPizza Fan, Πλαίσιο ComputersPublicMediaMarktSeptonaVoltonWatt+Volt και Χρυσή Ζύμη.

Προμηθευτές της Χρονιάς, βάσει της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, για 12 συνεχή χρονιά, αποκλειστικά για το περιοδικό RetailBusiness και την Direction Business Network από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών The Hellenic Research House, αναδείχθηκαν οι ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas (Non Food), Ε.Ι. Παπαδόπουλος (Food & Drink), Β/S/H (Λευκές – Μαύρες Συσκευές) και HP (Τεχνολογία).

Επιπλέον, Τιμητικά Βραβεία δόθηκαν στην αλυσίδα Γαλαξίας-Πέντε AE για την συμπλήρωση 50 ετών επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά καθώς και στον Όμιλο Σαράντη για τη συνεχόμενη και δυναμική πορεία ανάπτυξης που καταγράφει και την διαρκή ενίσχυση της παρουσίας του στις κατηγορίες όπου δραστηριοποιείται.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους νικητές όλων των βραβείων εδώ.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο εκδότης της Direction και οικοδεσπότης της βραδιάς, Βαγγέλης Παπαλιός, συνεχάρη όλους τους νικητές και τους συμμετέχοντες, ενώ ανέφερε πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες της επόμενης επετειακής διοργάνωσης εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως η Τελετή Απονομής του 2022 θα πραγματοποιηθεί σε έναν κόσμο απαλλαγμένο από την πανδημία και σε μια μεταμορφωμένη όσον αφορά την οικονομία της, Ελλάδα. «Θα είναι μια πολύ μεγάλη γιορτή που θα μας συνδέσει με το παρελθόν αλλά ταυτόχρονα θα αποτελεί την αφετηρία μιας νέας εποχής για τον θεσμό, την αγορά και την οικονομία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την μεριά του ο Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς όταν παρέλαβε την διάκριση του Retail Manager από τον Παναγιώτη Μακρυνιώτη, General Manager Eλλάδας & Κύπρου για την Lenovo, η οποία υπήρξε Χορηγός Τίτλου της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους της αλυσίδας και στάθηκε στις ιδιαιτερότητες της τελευταίας χρονιάς ευχήθηκε «όλοι μαζί το αργότερο μέσα στο 2022, με μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε στο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο».

Ο Κώστας Γεράρδος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο Computers που παρέλαβε την κορυφαία διάκριση της διοργάνωσης σημείωσε πως  «επιβραβεύεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και τα πολύ καλά αποτελέσματα του 2020 αλλά κυρίως επικυρώνεται και επιβραβεύεται μια σειρά πολύ μεγάλων αποφάσεων που πήραμε εδώ και 10-12 χρόνια με την ομάδα του ΠΛΑΙΣΙΟΥ».

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν για ακόμη μια χρονιά οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Καμπουράκης και Δώρα Παντέλη, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, o οποίος στον χαιρετισμό του υπογράμμισε την εγκυρότητα του θεσμού και τη σημασία του για το ελληνικό επιχειρείν. «Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τις βραβευθείσες εταιρίες, οι οποίες εν μέσω πανδημίας κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά την αποτελεσματικότητά τους, τις πωλήσεις τους και την προσφερόμενη ποιότητα για τους καταναλωτές τους και να παροτρύνω και άλλες επιχειρήσεις στο μέλλον να ακολουθήσουν το καλό τους παράδειγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Χορηγός Τίτλου της 19ης διοργάνωσης των RetailBusiness Awards ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Lenovo. Η ΑΒ Βασιλόπουλος υπήρξε Χορηγός της Κατηγορίας «Προμηθευτής της Χρονιάς Food & Drink- Non Food», ενώ η Phaistos Networks της κατηγορίας «e-retailer». Επίσης, τη διοργάνωση υποστήριξαν οι ΟΠΑΠ, Σαράντης, Σκλαβενίτης, WestOKAnytime MarketsMΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής (Χορηγοί), Έζα—Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, Αsterias Creative Design, Θεόνη, Sound & Visual K. Παπαθανασίου, ΟgilvyWe for Media, Imagepro, Vision, happy people teamEvin Intzoglou, Ελληνικά Κελλάρια Οίνων (Official Partners), Pressious Arvanitidis (εκτυπώσεις), Polichromo (ψηφιακές εκτυπώσεις), Μass Courier (διανομές) και Deloitte (ελεγκτικός φορέας).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.