Nέα Σμύρνη: Η έξυπνη διάβαση της οδού Ομήρου




Μια από τις πιο προηγμένες έξυπνες διαβάσεις στην Ευρώπη τοποθετήθηκε στο Δήμο Νέας Σμύρνης, και ειδικότερα στην οδό Ομήρου, μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης. Η διάβαση λειτουργεί χωρίς την ύπαρξη φωτεινού σηματοδότη και προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τους πεζούς. Οι πολίτες που θέλουν να διασχίσουν τη διάβαση πατούν το κουμπί που βρίσκεται στο κολωνάκι επί του πεζοδρομίου. Μετά το χαρακτηριστικό ήχο ανάβουν πορτοκαλί φώτα για τέσσερα δευτερόλεπτα, αμέσως μετά ανάβουν κόκκινα φώτα επί της ασφάλτου, λευκά φώτα στις πινακίδες προτεραιότητας των πεζών, πράσινα φώτα στα πόδια των πεζών για να ξεκινήσουν και ταυτόχρονα ένας χαρακτηριστικός ήχος που ενημερώνει τους πολίτες με προβλήματα όρασης.

Καθ’ολη τη διάρκεια του 24ωρου αναβοσβήνουν πορτοκαλί φώτα για να ενημερώνουν τους οδηγούς ότι πλησιάζουν σε διάβαση πεζών και λευκά φώτα επί των πινακίδων προτεραιότητας των πεζών για ακριβώς τον ίδιο λόγο. Το σύστημα ασφαλούς διάβασης Melon είναι ελληνικής σχεδίασης και παραγωγής και προσφέρει ασφαλείς διελεύσεις στους πεζούς ενώ συνεισφέρει στην δημιουργία καλύτερης οδηγικής κουλτούρας.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που έχει εγκαταστήσει ένα τόσο προηγμένο σύστημα σε διάβαση χωρίς φωτεινό σηματοδότη, δίνοντας ουσιαστική προτεραιότητα στους πεζούς που χρησιμοποιούν αυτό το πολυσύχναστο σημείο της πόλης καθημερινά.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.