Διατηρείται ο Υδατόπυργος στο Ελληνικό




Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς διευθετούνται μια σειρά από εκκρεμότητες αλλά και μείζονα θέματα.

Η τελευταία εξέλιξη αφορά τον υδατόπυργο που βρίσκεται στο χώρο τον οποίο η Lamda Development αποφάσισε να διατηρήσει και να μην κατεδαφίσει, με στόχο το κτίσμα να ενταχθεί στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού.

Σημειώνεται ότι ο υδατόπυργος, που κατασκευάστηκε το 1953 για να εξασφαλίσει σταθερή πίεση νερού στο πυροσβεστικό σύστημα της τότε Αμερικανικής Βάσης, είναι ορατός από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, καθώς έχει ύψος 36 μέτρα, η δεξαμενή που βρίσκεται στην κορυφή του έχει ύψος 5,5 μέτρα και διάμετρο 8,2 μέτρα, αποτελείται από 6 χαλύβδινους πυλώνες και είναι ερυθρόλευκου χρώματος.


Η απόφαση της Lamda Development να μην κατεδαφίσει το κτίσμα, που ανήκει στη νεότερη βιομηχανική ιστορία της χώρας, συνιστά ένδειξη σεβασμού στην οικιστική μνήμη της περιοχής και των κατοίκων της.



Παράλληλα, σημαντική εξέλιξη για το έργο θεωρείται το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση ακύρωσης κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που έχει εγκρίνει τις πολεοδομικές μελέτες και τους σχετικούς περιβαλλοντικούς όρους.

Πρόκειται για μια απόφαση κομβικής σημασίας για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων και την έναρξη του εμβληματικού έργου του Ελληνικού, καθώς το ΣτΕ βάζει τη σφραγίδα του στη νομιμότητα και το κύρος των πολεοδομικών μελετών και κάνει ένα ακόμα από τα τελευταία βήματα για την λήξη των εκκρεμοτήτων.

Επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία για το έργο έχει το γεγονός πως την προηγούμενη εβδομάδα υπεγράφη η συμφωνία με τη Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς για την επικαιροποίηση των όρων του κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του έργου του Ελληνικού, συνολικού ύψους περίπου 1,16 δισ. ευρώ.

Οι παραπάνω εξελίξεις πιστοποιούν το γεγονός ότι η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού προχωρά με γοργούς ρυθμούς και επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της Lamda για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.