Αντιδρούν οι οπαδοί στο σχέδιο για Ευρωπαϊκή Super League




Γιγαντώνονται οι αντιδράσεις μετά τη γνωστοποίηση του πλάνου δώδεκα μεγάλων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να δημιουργήσουν κλειστό πρωτάθλημα ευρωπαϊκής εμβέλειας. Η UEFA απειλεί με αποβολή από τις διοργανώσεις της τους δώδεκα συλλόγους, ενώ και οι οπαδικές βάσεις των ομάδων εκφράζουν την αποδοκιμασία τους για τις κινήσεις των διοικήσεων.

Υπενθυμίζεται πως Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Αρσεναλ, Τότεναμ, Τσέλσι, Μίλαν, Γιουβέντους και Ιντερ μαθεύτηκε πως σχεδιάζουν το δικό τους πρωτάθλημα, δεν υπολόγισαν όμως στις αντιδράσεις των φίλων τους. Παράλληλα, οι νεότερες πληροφορίες θέλουν ακόμα τρεις ομάδες να είναι σε συζητήσεις με το κλειστό γκρουπ για να ενταχθούν στην πανευρωπαϊκής εμβέλειας λίγκα. Πρόκειται για την Μπάγερν, τη Λειψία και την Πόρτο, ενώ κρούση είχε γίνει και στην Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία την απέρριψε άμεσα, απόφαση που χαιρετίστηκε δημοσίως από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Βέβαια, ρεπορτάζ της ισπανικής Mundo αφήνει να εννοηθεί ότι οι Παριζιάνοι δεν έχουν κλείσει οριστικά την πόρτα, προκαλώντας μεταβολές αποδόσεων σχετικά με την τελική σύνθεση του νέου πρωταθλήματος.

Οι οπαδοί των περισσότερων από τις ομάδες που εμπλέκονται στο σχέδιο έχουν εξαγριωθεί και εναντιώνονται ανοιχτά στο σχέδιο. Οι φίλοι της Μάντσεστερ Σίτι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία νιώθουν ντροπιασμένοι, υπενθυμίζοντας ότι η ομάδα τους στοχοποιήθηκε εσχάτως (για την παραβίαση του Financial Fair Play) από τους ίδιους συλλόγους με τους οποίους τώρα συντάσσεται.

Αντίστοιχες ανακοινώσεις έχουν βγει από οργανωμένους οπαδούς της Αρσεναλ, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Τσέλσι, της Μίλαν, της Μπαρτσελόνα, αλλά και από εκείνους της Μπάγερν. Η περίπτωση των Βαυαρών είναι και η πλέον ιδιαίτερη. Το 51% των μετοχών του κλαμπ ανήκει στους οπαδούς, οι οποίοι πολλάκις έχουν εναντιωθεί στις εξαγορές ομάδων από ζάπλουτους επιχειρηματίες και έχουν ανοιχτή κόντρα με τη Λειψία για αυτόν ειδικά το λόγο.



Η διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Super League ανέφερε αρχικά ότι οι ομάδες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στα εγχώρια πρωταθλήματα και θα αποχωρήσουν μόνο από τις διοργανώσεις της UEFA (θυμίζοντας κάτι από μπάσκετ και την απόσχιση των ομάδων της Ευρωλίγκας από τις διοργανώσεις της FIBA Europe), όμως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία κατέστησε σαφές πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και οι… αποστάτες θα αποβληθούν.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.