Περαιτέρω μέτρα στήριξης για τα κέντρα – εργαστήρια αισθητικής ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης




Τη λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης για τα κέντρα – εργαστήρια αισθητικής τα οποία παραμένουν κλειστά στις περιοχές που υπάγονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ζητάει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Υγείας ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Όπως αναφέρει, τα κέντρα αισθητικής εξακολουθούν να είναι κλειστά στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), ενώ από τις 7 Νοεμβρίου 2020 έως σήμερα έχουν λειτουργήσει μόνο από 18/1 έως 7/2/2021.

Ο κ. Σπανάκης επισημαίνει πως τα κέντρα – εργαστήρια αισθητικής δουλεύουν πάντα εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής και κατόπιν ραντεβού, ενώ είναι ένας κλάδος που κατεξοχήν στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα καθώς η ιδιοκτησία τους είναι συνήθως ατομικές επιχειρήσεις που άνω του 90% ανήκουν σε γυναίκες.

Σημειώνει επίσης, πως παραμένοντας κλειστά, ο κίνδυνος για την Υγεία των καταναλωτών αυξάνεται, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο επισκέψεων σε σπίτια χωρίς να μπορεί να ελέγξει κάποιος κατά πόσο τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.



Για τους παραπάνω λόγους ο κ. Σπανάκης ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς ποια περαιτέρω μέτρα στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης προτίθενται να λάβουν για τα κέντρα – εργαστήρια αισθητικής που παραμένουν κλειστά μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.