Βούλα: Έτσι έσωσαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει!




Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, για το περιστατικό στη Βούλα όπου, Ολλανδός υπήκοος είχε κολλήσει στον κρόταφό του πιστόλι και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Πως τον έσωσαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ:

Η Ένωσή μας, συγχαίρει τους συναδέλφους της ΔΙ.ΑΣ. Ν/Α και ειδικότερα, τον Υποδιοικητή της ΔΙ.ΑΣ. Ν/Α και την Ομάδα της Βούλας με κωδικό 305-1 της 3ης αλλαγής, οι οποίοι, επέδειξαν επαγγελματισμό καταφέρνοντας να αφοπλίσουν ένοπλο αλλοδαπό, Ολλανδικής καταγωγής, ο οποίος ήταν μεθυσμένος και βρισκόταν σε δυσχερή ψυχολογική κατάσταση.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες (22:15΄) της Τετάρτης 02/12/2020, οι συνάδελφοι της ΔΙ.ΑΣ. Ν/Α, Ομάδα Βούλας με κωδικό 305-1 της 3ης αλλαγής, ενημερώθηκαν από διερχόμενο οδηγό ταξί πως φιλικό πρόσωπο σε αυτόν, τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο και του δήλωσε πως βρίσκεται στο καφέ-bar-εστιατόριο με την επωνυμία “Bo” στην περιοχή της Βούλας και προτίθεται να θέσει τέλος στην ζωή του, ενώ παράλληλα τον αποχαιρετούσε.

Η ανωτέρω Ομάδα, μαζί με τον Υποδιοικητή τους, άμεσα έσπευσαν στο σημείο όπου και εντόπισαν τον εν δυνάμει αυτόχειρα, να κατέχει πυροβόλο όπλο και να το είχε ήδη στραμμένο στον κρόταφό του. Άπαντες οι παρευρισκόμενοι στο σημείο αστυνομικοί, έλαβαν θέσεις κάλυψης και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αυτοπροστασίας ενώ προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν. Ο αλλοδαπός φανερά ευρισκόμενος σε δεινή ψυχολογική κατάσταση, αλλά και υπό την επήρεια αλκοόλ έκανε προσπάθεια να πατήσει τη σκανδάλη, όμως το όπλο έπαθε εμπλοκή και προσπάθησε εκ νέου να το οπλίσει, προκειμένου να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.



Ο Ολλανδός υπήκοος καθώς περιεργαζόταν το όπλο του και μη έχοντας αίσθηση του κινδύνου των πράξεών του, το έστρεφε και εναντίον των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. θέτοντας σε κίνδυνο και την ζωή αυτών. Εκείνη την κρίσιμη στιγμή με υπαρκτό κίνδυνο της ζωής τους, επενέβησαν αφοπλίζοντάς τον.

Ο Ολλανδός υπήκοος, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Στην κατοχή του βρέθηκε πέραν του όπλου με το οποίο επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή του και ένα κουτάκι σφαίρες, τα οποία και κατασχέθηκαν. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Από την έκβαση και το αποτέλεσμα του περιστατικού, αποδεικνύεται περίτρανα ο επαγγελματισμός και το θάρρος που διέπει τους συναδέλφους μας. Περιστατικά όπως αυτό, αποτελούν ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του αστυνομικού.

Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια καθώς επέδειξαν ζήλο και αυταπάρνηση.

Για άλλη μία φορά, οι συνάδελφοί μας, μέσα από τις πράξεις τους καταδεικνύουν πως ο αστυνομικός επιτελεί λειτούργημα και όχι επάγγελμα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.