Σκάβουν τάφους στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης




Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης – Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης/zougla.gr

Μετά τη Θέρμη και τον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τον Δήμο Συκεών, έφτασε η ώρα προετοιμασίας ειδικών ζωνών σε νεκροταφείο της Αττικής, όπου θα ταφούν άνθρωποι οι οποίοι απεβίωσαν λόγω Covid-19. Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα αποτύπωσε ο φακός της Ζούγκλας στο νεκροταφείο του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης το πρωί της Παρασκευής.

Η νέα αυτή ζώνη βρίσκεται εντός του σημερινού χώρου του Κοιμητηρίου Βούλας. Είναι προσβάσιμη σε όλους, με τη διαφορά ότι θα υπάρχει διαχωριστική μάντρα. Το κόστος του έργου ανέρχεται στις 75.000 ευρώ.

Αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκσκαφή και η τοποθέτηση των ειδικών σαρκοφάγων.



Δείτε εικόνες από το νεκροταφείο:

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο zougla.gr, εξήγησε πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γίνεται προς εφαρμογή του νόμου.

«Προσαρμοζόμαστε με την υφιστάμενη νομοθεσία. Το Προεδρικό Διάταγμα 210/1975 ορίζει ότι τα κοιμητήρια της χώρας πρέπει να έχουν διαχωρισμένο χώρο ταφής για ανθρώπους που κατέληξαν από λοιμώδη νοσήματα. Αυτό δεν εφαρμόζεται, αλλά λόγω της πανδημίας το Υπουργείο Υγείας επανήλθε τον περασμένο Απρίλιο με σχετική οδηγία, θυμίζοντας την υποχρέωση της δημιουργίας αυτών των χώρων, με ειδικούς σαρκοφάγους και απαγόρευση εκταφής εάν δεν παρέλθουν 10 έτη. Ελπίζω να μη χρειαστούν αυτοί οι τάφοι» ανέφερε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο zougla.gr.

Ακούστε τις δηλώσεις του

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.