Ποιοι θα εξαιρεθούν για μετακινήσεις μεταξύ νομών – Τι εξετάζεται για τα SMS
Για το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, την Παρασκευή, παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τις οριστικές ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη των περιοριστικών μέτρων ενόψει Χριστουγέννων, σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, τα SMS, το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τα κομμωτήρια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η εστίαση θα μείνει κλειστή μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά και τα καφέ και τα εστιατόρια.


Στο κέντρο των εξελίξεων ο Άλιμος: Σύνοδος για το μεταναστευτικό της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σχετικά με τα SMS για τις μετακινήσεις, ο ίδιος ανέφερε πως θα παραμείνουν σε ισχύ και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου και τόνισε ότι θα επιτρέπονται τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για προσαρμογή των ωραρίων όσον αφορά τη νυχτερινή κυκλοφορία, με πρόβλεψη για διεύρυνση και μετά τις 9 το βράδυ, αν επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο.

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας. Πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους», σημείωσε σχετικά.

Παράλληλα, όπως είχε αναφέρει και χθες, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για μετακινήσεις τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κάτι που, όπως είπε, θα αποφασιστεί όσο πλησιάζουν οι ημέρες των γιορτών.

Σχετικά με τις μετακινήσεις μεταξύ νομών, ανέφερε ότι θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση, κυρίως δε για όσους έχουν εξοχικά. Από την πρόβλεψη, ωστόσο, όπως είπε, θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού, όπως διευκρίνισε, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

Σχετικά με τις εκκλησίες, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι θα ληφθούν αποφάσεις και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας, τονίζοντας, πάντως, πως «δεν μπορεί να ανοίγει το λιανεμπόριο και να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες». (Πηγή: kathimerini.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X