Μαθητές δίχως υπολογιστή και ιντερνετ στο Βύρωνα εν έτη 2020
Δεν αρκούσε το πρώτο κύμα της πανδημίας, χρειάστηκε να συμπληρωθούν 28 ήμερες και στο δεύτερο κύμα, με τα σχολεία κλειστά για δεύτερη φορά λόγο πανδημίας και την υποχρέωση του μαθητή να παρακολουθεί τα μαθήματα του μέσω τηλεκπαίδευσης, ακόμα και εάν δεν έχει η οικογένεια υπολογιστή, tablet ή και σύνδεση στο internet.

Να περάσουν οκτώ μήνες αρχικά από το Μάρτιο, να γίνουν δυο, τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να τεθεί ξανά και ξανά από παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους, την εκπαιδευτική κοινότητα, το αίτημα να αγοράσει ο Δήμος και να προσφέρει στους μαθητές που δεν έχουν υπολογιστή, αφού η κυβέρνηση της Ν.Δ αδιαφορεί, ως ότου η δημοτική αρχή φέρει το θέμα για να αποφασίσει η οικονομική επιτροπή την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, τη δαπάνη 25.000 ευρώ για να αγοραστούν Laptop και να διατεθούν σε μαθητές που δεν έχουν.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Στην πόλη μας στην καρδιά της Αθήνας και όχι σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό, όπως της Ηλείας, η ανισότητα, ο ταξικός διαχωρισμός της κοινωνίας μας, είναι παρών.

Σύμφωνα με στοιχεία της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πόλη μας, περίπου 300 μαθητές δεν έχουν υπολογιστή και δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο παιδείας κάνει πως δεν καταλαβαίνει, πως δεν βλέπει και δεν ακούει. Αρνήθηκε να καλύψει τη δαπάνη και να κάνει το αυτονόητο να παρέχει Laptop,ή δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο σε όλους τους μαθητές, όλων των βαθμίδων σε όλη την επικράτεια, διασφαλίζοντας σε όλους τους μαθητές την ισότητα στην μάθηση και τη διδασκαλία.

Δεν έχει το κράτος τα χρήματα για να αγοραστούν τα Laptop, για όλους τους μαθητές; Ποιος τους πιστεύει για αυτό;

Έχουν λεφτά και για τα Laptop και για την κάλυψη πολλών λαϊκών αναγκών, η τυφλή, ταξική, νεοφιλελεύθερη πολιτική τους δεν τους επιτρέπει να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πολλών. Τα διαθέτουν αλλού, έχουν άλλες υποχρεώσεις και προτεραιότητες.

Και ο Δήμος Βύρωνα ;

Δεν έχει πράγματι την υποχρέωση να αγοράσει και να δώσει laptop στους μαθητές ο Δήμος. Η δημοτικη αρχή ενώ γνώριζε ότι περίπου 300 δεν έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων τους, τα αντανακλαστικά του δοκιμάστηκαν και βρέθηκαν ελλιπή.

Άσε που ορισμένοι έχουν το άγχος, να λανσαριστούν, ότι ήταν οι πρώτοι που ζήτησαν να αγοραστούν Laptop.

Ο Δήμος θα διαθέσει 25000 ευρώ, ένα ασήμαντο ποσό, -σε 30 εκ. ευρώ το χρονο ανερχεται ο προϋπολογισμός του Δήμου, 700 χιλιάδες ευρώ δόθηκαν από το κράτος έκτακτα για την αντιμετώπιση της πανδημίας- για ένα σπουδαίο λόγο. Να αγοραστουν Laptop και να δοθούν σε μαθητες. Για την άμβλυνση μιας διάκρισης και ταξικής αδικίας, που δεν είναι η μόνη στην ταξική και άνιση καπιταλιστική κοινωνία που ζούμε.

Υ.Γ. Δεν αποκλείεται τα Laptop, να δοθούν στους μαθητές όταν τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές των εορτών. ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.