Φύτεψαν 365 δέντρα στο Χέρωμα της Βάρης




365 νέα δέντρα προστέθηκαν στο Χέρωμα της Βάρης, κοντά στα παιδικά χωριά SOS, δημιουργώντας μια πράσινη ζώνη προστασίας του Υμηττού και αντισταθμίζοντας ένα μέρος του πρασίνου που χάθηκε κατά την τελευταία πυρκαγιά του καλοκαιριού.

Στην αναδάσωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ κ. Δήμητρα Σουτόγλου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Πυρόσβεσης Βούλας και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βάρης κ. Ασπασία Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Χερώματος Βάρης & Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Βάρης κ. Φώτης Κούτρας, ο Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Βάρης κ. Παναγιώτης Παππάς, ο Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS κ. Μενέλαος Τσαούσης, ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης κ. Ανδρέας Σαμαρά μαζί με εθελοντές της Ομάδας, Εθελοντές από την Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας & Δασοπυρόσβεσης Βουλιαγμένης, καθώς και στελέχη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Συναντηθήκαμε σήμερα εδώ που η πόλη συναντάει το βουνό για μία συμβολική και ουσιαστική διαδικασία δενδροφύτευσης, εδώ που το προηγούμενο καλοκαίρι, τον Ιούλιο του 2020, εκδηλώθηκε μία δύσκολη πυρκαγιά και η οποία αντιμετωπίστηκε με πάρα πολύ γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σήμερα βρισκόμαστε μαζί με την Πολιτική Προστασία του Δήμου, μαζί με τις Εθελοντικές Ομάδες, μαζί με τους καλούς φίλους και συνοδοιπόρους από τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, για να φυτέψουμε 365 δενδρύλλια, τα οποία σημειολογικά συμβολίζουν καθεμία από τις 365 ημέρες ενός πολύ δύσκολου για όλους μας έτους.



Συναντιόμαστε εδώ για να συμπληρώσουμε τις 26.000 φυτεύσεις που έχουμε κάνει τα τελευταία 6 χρόνια μαζί με τον ΣΠΑΥ και μαζί με τις Εθελοντικές Ομάδες στο περιαστικό πράσινο της περιοχής και να υποσχεθούμε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη, θα είναι πιο δημιουργική, με υγεία για να μπορέσουμε φυτέψουμε χιλιάδες νέα δέντρα στο βουνό που μας περικλύει, εμάς και άλλους 10 Δήμους, αυτά τα δύο εκατομμύρια πολίτες που τον χαίρονται, αποδεικνύοντας ότι ο Υμηττός θα είναι εδώ θα στέκει πάντα περήφανος, πράσινος και προσεγμένος από τον άνθρωπο.»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.