Μόνος και έρημος έμεινε ο Τσαμήτας – Τα βρόντηξε και ο Μιχαλέτος




Είχαμε γράψει πριν από λίγες ημέρες με αφορμή τη διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ και “Ανω κάτω στο Καλαμάκι” ότι η υπόθεση του Νίκου Τσαμπαρλή αποτελεί θρυαλίδα πολιτικών εξελίξεων στον Άλιμο. (δείτε εδώ)

Πριν ακόμη κοπάσει ο θόρυβος, από την ανακοίνωση του “Άνω κάτω στο Καλαμάκι” και όχι του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητά την παραίτηση του Κώστα Χαρίτου (δείτε εδώ), πριν από λίγο με επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Αλιμος -Μπορούμε Καλύτερα” και πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αλίμου, Μανώλης Μιχαλέτος, δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Έτσι ο συνδυασμός του Βαγγέλη Τσαμήτα μάλλον θα αλλάξει όνομα και θα λέγεται “Αλιμος -Μπορούμε Χειρότερα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NOTIA.GR, ο Μανώλης Μιχαλέτος αποφάσισε να προβεί σε αυτή την ενέργεια γιατί έβλεπε ότι ο Τσαμήτας “δεν τραβούσε άλλο” και με τις σπασμωδικές του κινήσεις, ειδικά με το θέμα Τσαμπαρλή, είχε στρέψει εναντίον του όλη την Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας.



Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
Άλιμος, 2/11/2020
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ανακοινώσω, την πρόθεσή μου να λειτουργώ από το τούδε και στο εξής ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, του Δήμου Αλίμου, αποχωρώντας από την Παράταξη με την οποία εκλέχθηκα, «Άλιμος Μπορούμε Καλύτερα», καθώς και από όλες τις θέσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή μου σε αυτή.

Αυτονοήτως ευχαριστώ όλους όσοι με ψήφισαν και με στήριξαν στις εκλογές του 2019 ΄παρόλα αυτά η λογική μου βρίσκεται έξω από την ένταση που ενδεχομένως προκαλεί η όποια σκληρή αντιπολιτευτική τακτική την οποία θεωρώ ατελέσφορη και ανασταλτική για την πορεία του Δήμου μας.
Η ενασχόληση με τα κοινά και ιδιαίτερα με την προσφορά στο Δήμο αποτελεί για εμένα μέσον για την καλύτερη ζωή των συμπολιτών μου και όχι αυτοσκοπός.

Με αυτές τις αρχές, με τις οποίες και απαρέγκλιτα πολιτεύτηκα στον Άλιμο, την πόλη στην οποία μεγάλωσα και τις οποίες επικοινώνησα εξαρχής της προεκλογικής περιόδου του 2019, θα συνεχίσω να πορεύομαι και ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, υποστηρίζοντας τα όποια θετικά σημεία υπάρχουν και που αναγνωρίζονται παγκοίνως και στιγματίζοντας έντονα τα όποια αρνητικά υποπίπτουν στην αντίληψή μου, μακριά από πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος και με γνώμονα το γενικό καλό.

Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών με ήθος, αξιοπρέπεια, σθένος στηριζόμενος στις ηθικές και πολιτικές αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκα και τις οποίες εκφράζω με κάθε τρόπο ανοιχτά εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και από τις οποίες και μόνο στο τέλος θα κριθούν οι πολιτικές μου πράξεις
Μετά τιμής,
Εμμανουήλ Μιχαλέτος
Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου

H ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

Σήμερα το πρωί, κατέθεσα την ανεξαρτητοποίησή μου από μέλος της παράταξης Άλιμος μπορούμε καλύτερα με την οποία εκλέχθηκα στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και με αποκλειστικό γνώμονα ένα όραμα για μία νέα πορεία στα δημοτικά δρώμενα του χώρου από τον οποίο προέρχομαι, καθώς αίτημα των πολλών, όπως το αφουγκράζομαι από την τοπική κοινωνία είναι μία αντιπολίτευση πιο ευρείας αντίληψης με στόχο τα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας, χωρίς περιττές αντιπαραθέσεις και με χαμηλούς τόνους όπως αρμόζει στη σύγχρονη εποχή.Για όσους με γνωρίζουν, δύσκολα θα καταφερόμουν εναντίον προσώπων.

Τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται, ενδεχομένως δενόμαστε και συναισθηματικά, παρόλα αυτά η πολιτική στόχευση δεν θα πρέπει να είναι άλλη από τη συσπείρωση των υγιών δυνάμεων – όχι στην κατεύθυνση της στείρας αντιπαράθεσης αλλά του υγιούς εποικοδομητικού διαλόγου για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής της πόλης μας.

Οι προβληματισμοί αυτοί είχαν εκτενώς εκτεθεί από την πλευρά μου και δεν έχουν προσωπική στόχευση ή ατομική ικανοποίηση αλλά την έναρξη μίας συζήτησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης και την επανασυσπείρωση του χώρου κάτω από το πρίσμα της σύνθεσης των απόψεων,της ανάδειξης νέων δυνάμεων στη βάση στέρεων αρχών και αξιών.Ελπίζω και εύχομαι η κίνηση αυτή να ερμηνευτεί ορθά, όπως περιγράφω πιο πάνω και χωρίς άλλες λογικές ή παράλογες ερμηνείες ή προεκτάσεις. Οι καιροί εξάλλου ου μενετοί.

Η κρίση στην υγεία και οι διάφορες απειλές που προβάλλουν στη χώρα μας θα όφειλαν να μας βρίσκουν ενωμένους μέσα στη διαφορετικότητά μας. Εξάλλου και εκ χαρακτήρος δεν εμπλέκομαι σε αντιπαραθέσεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν, και τον επικεφαλής και τους συνυποψηφίους του συνδυασμού για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας.Η προσωπική μου, όμως, αντίληψη δεν με αφήνει στο να συνεχίσω να είμαι μέλος της δημοτικής παράταξης και να υποκρίνομαι απόλυτη ταύτιση και συμφωνία.

Σας ευχαριστώ και όσους διαβάσατε την παραπάνω (μικρή) δήλωση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.