“Άνω Κάτω” στο “Άνω κάτω στο Καλαμάκι” – Ο Τσαμπαρλής θρυαλίδα πολιτικών εξελίξεων




Το δραματικό ποσοστό 3,97% που πήρε στις δημοτικές εκλογές του 2019 το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι”, τη στιγμή που το κόμμα πέτυχε στις εθνικές εκλογές 31,53%, φέρνει σαρωτικές εξελίξεις στη δημοτική κίνηση “Άνω Κάτω στο Καλαμάκι”. Ο συνδυασμός αποτελεί πια αγκάθι για τον ΣΥΡΙΖΑ, που πολύ αργά κατάλαβε ότι είχε “αλωθεί” πια από τη ΛΑΕ του Λαφαζάνη.

Το “κλειστό κλαμπ”, της οδού Παλαμηδίου, απέτυχε να αφουγκραστεί την καθημερινότητα, επέμενε στη σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, από τη στιγμή που και ο τελευταίος κάτοικος της πόλης, βλέπει καθημερινά γύρω του να γίνονται έργα και να αλλάζει η εικόνα του Αλίμου, με αποτέλεσμα η “σκληρή γραμμή” του “ΑΝΩ ΚΑΤΩ” να αποτύχει παταγωδώς και να μην εκφράζει κανέναν, εκτός τις προσωπικές εμμονές μίας μικρής ‘παρέας’ στελεχών.

“Το «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι», μετά από πολλά έτη προσφοράς στα δημοτικά πράγματα της πόλης, έχει ολοκληρώσει τον πολιτικό του κύκλο, την πολιτική του διαδρομή, όπως το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.

Οι εποχές αλλάζουν, με βάση τις νέες προκλήσεις, έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για την προοδευτική εμβάθυνση και διεύρυνση της δημοτικής μας δουλειάς.
Όραμα μας είναι μία πλατιά δημοτική κίνηση που θα αγκαλιάζει, θα εκφράζει και θα εκπροσωπεί όλους τους προοδευτικούς κατοίκους του Αλίμου. Μία πλατιά κίνηση δημοκρατικών πολιτών” δήλωσε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Κώστας Χαρίτος, ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που κατάφερε να εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, στον Άλιμο και ο οποίος είναι φανερό ότι κινείται στο πνεύμα της ‘διεύρυνσης’, που αποτελεί και κεντρική πολιτική επιλογή της Κουμουνδούρου.



Με μία επιθετική δημόσια Ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ‘Συντονιστική Επιτροπή’ του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι έσπευσε να απαντήσει στον επικεφαλής της και εκπρόσωπό της στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιλέγοντας δημόσια να στραφεί εναντίον του και να κάνει (κυριολεκτικά) “άνω-κάτω” την κίνηση “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ”:

Οι σημερινές δηλώσεις του Κώστα Χαρίτου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου αποτελούν προσωπική του τοποθέτηση και δεν συνδέονται με καμία συλλογική απόφαση της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι».
Πρόκειται για μία προσωπική, αυθαίρετη, αντιδημοκρατική και αντικαταστατική επιλογή, ξένη με την παράδοση, τη συλλογική και δημοκρατική λειτουργία του «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι», ξένη και με την Αριστερά.
Η προγραμματισμένη Τακτική Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Κυριακής, το ανώτατο όργανο λειτουργίας της κίνησης με βάση τις αρχές της, θα τοποθετηθεί πολιτικά και συνολικά πάνω σε αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια του Κώστα Χαρίτου.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι»

Η τοποθέτηση αυτή βέβαια, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, δεδομένου ότι δεν έχει γίνει η Γενική Συνέλευση της παράταξης και, συνεπώς, δεν αποκλείεται να επικρατήσει τελικά η ‘γραμμή’ του επικεφαλής της Κώστα Χαρίτου (που εκφράζει και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ) και όχι της ‘Συντονιστικής Επιτροπής’, που επιμένει σε διαφορετικό μήκος κύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΟΤΙΑ.GR, έχει προηγηθεί μεγάλη σύγκρουση μέσα στην παράταξη για πολλά ζητήματα, με αιχμή του δόρατος δύο θέματα:

Πρώτον, τη δημιουργία του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Αλίμου-Ηλιούπολης, που η ‘Συντονιστική Επιτροπή’ δεν επιθυμεί. Η ‘Συντονιστική Επιτροπή’ διαφώνισε με την επιλογή του επικεφαλής του ‘ΑΝΩ-ΚΑΤΩ’ να στηρίξει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία του Κοιμητηρίου, παρόλο που το σύνολο των πολιτών του Αλίμου επιθυμεί να δημιουργηθεί το κοιμητήριο, ώστε να λυθεί ένα τεράστιο πρόβλημα του Αλίμου.

Δεύτερον, την υπόθεση του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Τσαμπαρλή και την καταδίκη του για πλαστογραφία και απάτη, αφού παρά τις πιέσεις του Κώστα Χαρίτου, η παράταξη ήταν απρόθυμη να βγάλει ανακοίνωση και να καταδικάσει τον επί χρόνια δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο, με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, που τέθηκε σε αργία.

Οι προσωπικές φιλικές σχέσεις ορισμένων στελεχών της ‘Συντονιστικής Επιτροπής’ επεκράτησαν της ανάγκης να καταδικαστεί σε τοπικό επίπεδο (αυτοδιοικητικά και κομματικά) το “φαινόμενο Τσαμπαρλή”, με τον οποίο η προηγούμενη επικεφαλής του Άνω-Κάτω (Ελένη Μπελιά) διατηρεί στενές προσωπικές και φιλικές σχέσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του NOTIA.GR, η καταδίκη Τσαμπαρλή θα αποτελέσει θρυαλίδα εξελίξεων και στην παράταξη Τσαμήτα, αφού όπως μαθαίνουμε πολλά στελέχη του Βαγγέλη Τσαμήτα διαφωνούν με την επιλογή του να στηρίζει ανοιχτά και να καλύπτει πλήρως τον Νίκο Τσαμπαρλή, παρά την καταδίκη του σε φυλάκιση από το Εφετείο και θεωρούν πως δεν είναι δυνατόν να ‘στιγματίζονται’ όλοι πολιτικά και ηθικά από την υπόθεση αυτή και την κάλυψη Τσαμήτα προς τον Τσαμπαρλή.

Από την άλλη, βέβαια, δεν είναι εύκολο στον Βαγγέλη Τσαμήτα να πάρει αποστάσεις από τον Νίκο Τσαμπαρλή, καθώς είναι γνωστό ότι ο Β. Τσαμήτας έγινε επικεφαλής της συγκεκριμένης παράταξης χάρη στον Ν. Τσαμπαρλή που με προσωπική του απόφαση του παρέδωσε το ‘δαχτυλίδι’ το 2018 -με τα γνωστά, βέβαια, συντριπτικά εκλογικά αποτελέσματα και για τους δύο, αλλά συνολικά και για όλα τα στελέχη τους, που τώρα πλέον διαμαρτύρονται.

Στην παράταξη Ορφανού, προς το παρόν υπάρχει κοινή πολιτική γραμμή που λέει ότι πάση θυσία πρέπει να προστατεύσουν τον Τσαμπαρλή, γιατί “είναι δικός μας άνθρωπος”. Δεν ξεχνάνε την πολύ καλή ‘χημεία’ που υπήρχε μεταξύ των δύο ανδρών (Ορφανού-Τσαμπαρλή) όλα τα χρόνια της Δημαρχίας Ορφανού, αλλά και αργότερα. Βέβαια να δούμε και τι θα πει το ΚΙΝΑΛ που είναι ήδη ενημερωμένο για τις εξελίξεις και υπάρχει ήδη δυσαρέσκεια για το περίεργο “αγκάλιασμα” Ορφανού-Τσαμπαρή.

Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο, ότι ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης αποκάλεσε τους Ορφανό-Τσαμπαρλή “συνεταιράκια” στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και μίλησε για την ολοφάνερη πολιτική τους συνεργασία και σύμπραξη…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.