To “Άνω κάτω στο Καλαμάκι” και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά την παραίτηση Χαρίτου




Η δημοτική κίνηση “Άνω κάτω στο Καλαμάκι”, φαίνεται ότι έχει αποκόψει κάθε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του NOTIA.GR, ότι έχει “αλωθεί” πια από τη ΛΑΕ του Λαφαζάνη (Δείτε εδώ)

Τώρα ζητάει την παραίτηση του Κώστα Χαρίτου, από το δημοτικό συμβούλιο, γιατί της “ανήκει” η μία και μοναδική έδρα, αφού με την εμμονική της πολιτική, κατάφερε να πάρει το δραματικό ποσοστό 3,97%, τη στιγμή που το κόμμα πέτυχε στις εθνικές εκλογές 31,53%.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Γενική Συνέλευση της δημοτικής κίνησης «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ» εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της στη δήλωση του μέχρι τώρα εκπροσώπου της στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου Κώστα Χαρίτου να κηρύξει αυθαίρετα την “ολοκλήρωση του πολιτικού της κύκλου”.



Αυτή η επιλογή του, πέρα από το ότι είναι αντιδημοκρατική και αντικαταστατική, είναι σε πλήρη αντίθεση με τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών της Κίνησης. Για τον λόγο αυτό και επειδή η έδρα του στο Δημοτικό Συμβούλιο ανήκει στην Κίνηση την οποία εκπροσώπησε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και όχι στον ίδιο προσωπικά, τον καλούμε να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε η Κίνησή μας να συνεχίσει να εκπροσωπείται σε αυτό από άλλο μέλος μας.

Η παραίτησή του είναι όχι μόνο αυτονόητη δημοκρατικά, αλλά είναι ένδειξη σεβασμού σε εκείνους που μας ψήφισαν και σύμφωνη με το ήθος, τη σεμνότητα και την ανιδιοτέλεια των στελεχών της Αριστεράς.

Η δημοτική κίνηση «ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ» ποτέ δεν ήταν, δεν είναι και ποτέ δεν θα γίνει προσωπική ιδιοκτησία κανενός ώστε να μπορεί να την καταργεί αυθαίρετα. Η ιδρυτική της διακήρυξη του Ιουνίου 2006 είναι σαφής, το “ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ” είναι:

«Μία κίνηση αυτόνομη, με δημοκρατική οργάνωση, λειτουργία και ανοιχτές διαδικασίες, με κινηματική αντίληψη και πρακτική…

Μία δραστήρια πολιτικά και επιστημονικά τεκμηριωμένη έκφραση κάθε μορφής κοινωνικής αντίστασης και δημιουργίας για τα τοπικά αλλά και τα γενικότερα προβλήματα. Είναι, επομένως, ένας οργανωμένος χώρος της κοινωνικής Αριστεράς που φιλοδοξεί να εκφράσει όλον τον κόσμο της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς και Οικολογίας, ενταγμένο σε κάποια συλλογικότητα ή ανένταχτο. Επίσης έχει σκοπό να κινητοποιήσει, να ενοποιήσει και να εκφράσει κάθε πολίτη που ανεξάρτητα από κομματική ή ιδεολογική τοποθέτηση επιθυμεί να συμβάλλει στην οργάνωση της αντίστασης απέναντι στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού….»

Ο Κώστας Χαρίτος, είναι φανερό πλέον, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει στα πλαίσια αυτών των αρχών ούτε μπορεί να εκπροσωπήσει τις κοινές πολιτικές μας αξίες. Εμείς συνεχίζουμε με τις προτάσεις και τη δράση μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.