Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά




Εθελοντική αιμοδοσία, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 28 Νοεμβρίου (ώρες 09.00-13.00) και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου (ώρες 10.30-16.30), στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία µε το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή στέκονται και οι Δήμοι Αλίμου, Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου. Επιπλέον την προσπάθεια υποστηρίζουν έμπρακτα ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Ε.Σ.Ο.Α.).

Η αυξημένη ανάγκη για αίμα, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Προτεραιότητα για την εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, παρακαλούνται να καλέσουν στα παρακάτω τηλέφωνα, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός:



  • Για ραντεβού το Σάββατο 28/11 (ώρες αιμοδοσίας 09.00-13.00): Καλείτε στο 2168002601, καθημερινά από 7 π.μ. έως 3 μ.μ. .
  • Για ραντεβού την Κυριακή 29/11 (ώρες αιμοδοσίας 10.30-16.30): Καλείτε στα 2132146716-26, καθημερινά από 9 π.μ. έως 3 μ.µ. .

Σύμφωνα με ανάρτηση του gov.gr είναι πλέον επίσημο ότι από το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, οι Εθελοντές Αιμοδότες μπορούν να μετακινούνται για Αιμοδοσία, είτε με την Βεβαίωση κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών επιλέγοντας τον κωδικό B1, είτε με την αποστολή SMS με τον κωδικό 1 στο 13033.

Στην οργάνωση των αιμοδοσιών τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας. Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.