Π.Φάληρο: Κλειστά το Α4 τμήμα του 1ου Λυκείου και το Β4 τμήμα του 2ου Γυμνασίου
Αναστέλλεται η λειτουργία του Α4 τμήματος του 1Ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου έως τις 30/9/2020 μετά την εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού σε μαθητή του τμήματος.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το θέμα, ενεργοποίησε σε συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου τις προβλεπόμενες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης όλων των χώρων του σχολείου, εφαρμόζοντας τα σχετικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες που έχουν καταρτισθεί.Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι σε συνεχή επαφή με την Διεύθυνση του σχολείου και τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ ενώ έχει τεθεί στην διάθεση της Διεύθυνσης του σχολείου για οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια κριθεί απαραίτητη.

Παράλληλα, την Κυριακή, η Διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου ενημέρωσε τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου και την Αντιδημαρχία Παιδείας για δήλωση κρούσματος κορωνοϊού από γονείς μαθητή του Β4 τμήματος του 2Ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου.

Η Δημοτική Αρχή εύχεται γρήγορα περαστικά στους δύο μαθητές και στις οικογένειες τους και υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά την ανάγκη τήρησης των μέτρων προσωπικής υγιεινής από όλους μας.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου

Αμέσως μετά την ενημέρωσή μας για κρούσμα κορονοϊού σε τμήμα του 1ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου, προχωρήσαμε σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης όλων των χώρων του σχολείου, εφαρμόζοντας τα σχετικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες που έχουν καταρτισθεί.
Οι ίδιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν σήμερα το πρωί και στους χώρους του 2ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου, όπου επίσης παρουσιάστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι σε συνεχή επαφή με τις Διευθύνσεις των σχολείων και παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σύμφωνα με τις οδηγίες.

Σημειώνεται ότι η αρμοδιότητα για το κλείσιμο τμημάτων ή ολόκληρων σχολικών μονάδων, ανήκει στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας μετά από σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ.

Επαναλαμβάνουμε την έκκληση για αποφυγή του συγχρωτισμού, για χρήση μάσκας, για τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων υγιεινής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.