Παράδοση εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ανακύκλωσης στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Τον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παραδίδοντας στον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο ένα απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων, 120 καφέ κάδους και 160 κυτία εσωτερικού χώρου για ανακύκλωση υλικών. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωση 2020 και αφορά στο σύνολο των Δήμων της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον Δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο τον νέο εξοπλισμό, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Δ. Νάνου. Στην παραλαβή του εξοπλισμού παραβρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι  Β. Κρητικός, Π. Εξηνταβελώνης και Λ. Τογρίδης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πολύ ελπιδοφόρο το μήνυμα της θετικής αποδοχής της ανακύκλωσης από τους δήμους. Σήμερα παραδίδουμε σε σίγουρα χέρια, υπερσύγχρονο εξοπλισμό και είμαστε βέβαιο ότι θα γίνει υποδειγματική χρήση του. Η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένας στόχος που έχουμε βάλει. Πρόκειται για ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε μαζί με τους πολίτες, για την υγεία όλων μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για τη διάσωση του περιβάλλοντος. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η διαλογή στην πηγή μας αφορά όλους».Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γ. Κωνσταντάτος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ο Περιφερειάρχης ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των δήμων, αυτό της διαχείρισης των βιοαποβλήτων, της ενίσχυσης της ανακύκλωσης και της πολιτικής για την πράσινη οικονομία. Είναι πολύ σημαντικό ότι άνθρωποι όπως ο κ. Πατούλης, αντιλαμβανόμενοι το ρόλο της Περιφέρειας και των δήμων αλλά και συνολικά της κοινωνίας για το ευαίσθητο αυτό θέμα, μπαίνει μπροστά προκειμένου να δώσουν λύσεις. Πρέπει να αντιληφθούμε οι Έλληνες, ο κάθε πολίτης, ότι τα σκουπίδια μας, η ανακύκλωση και διαχείριση των απορριμμάτων συνολικά είναι υπόθεση του καθενός στο σπίτι, την γειτονιά, την πόλη». Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τη συζήτηση που είχαν ξεκινήσει πριν μερικές ημέρες στην Περιφέρεια

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.