Aκόμη πιο πράσινος ο δήμος Αλίμου – Ο Κονδύλης παρέλαβε από τον Πατούλη υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)
Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης παρέλαβε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου Ιουλίου 2020 από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη ένα νέο απορριμματοφόρο, συλλογής βιοαποβλήτων σύγχρονης τεχνολογίας, αξίας 240.000 ευρώ, 100 καφέ κάδους, 400 κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης καθώς και κομπόστ που έχει παραχθεί από οργανικά απόβλητα. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωση 2020 και αφορά στο σύνολο των Δήμων της Αττικής.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτήν την έμπρακτη και σημαντική στήριξη και για όλη την συνεργασία που έχουμε” με τον Γιώργο Πατούλη και την Περιφέρεια Αττικής” δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης

«Το στοίχημα μας είναι να κάνουμε και τον δήμο Αλίμου και όλη την Περιφέρεια Αττικής, την κοινωνία μας πρότυπη στη διαχείριση των απορριμμάτων και γι’ αυτό ζητάμε από όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν τον καφέ κάδο, να συμμετέχουν καθημερινά στην συλλογή και αποκομιδή βιοαποβλήτων, δίνοντας ένα έμπρακτο παράδειγμα στη νέα γενιά, διασφαλίζοντας το περιβάλλον και τη βιωσιμότητά του. Θα είμαστε εδώ με τον κύριο Περιφερειάρχη, θα έχουμε συνεργασία για το περιβάλλον, για την καθαριότητα, για την ανακύκλωση και για πολλά ακόμα θέματα που μας απασχολούν, ώστε να πάμε τον τόπο μας πολλά βήματα μπροστά.

Ο εξοπλισμός αυτός έρχεται να συμπληρώσει τον εξοπλισμό που έχει ήδη αγοράσει ο Δήμος μας (μικρούς και μεγάλους καφέ κάδους), καθώς και τον εξοπλισμό που πρόκειται άμεσα να προμηθευτούμε με διαγωνισμό (άλλα τρία απορριμματοφόρα ειδικά για τα βιοαπόβλητα από τους καφέ κάδους και κλαδοτεμαχιστή).Στόχος μας, τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει να λειτουργεί το νέο “ρεύμα” των καφέ κάδων στην πόλη μας και σύντομα να γίνουμε πρότυπος δήμος στη διαχείριση των απορριμμάτων, με τον πλέον σύγχρονο, οικολογικό, οικονομικό και υπεύθυνο τρόπο.

Για τον λόγο αυτό, είναι αναγκαία η καθημερινή συμμετοχή όλων των πολιτών του Αλίμου, ώστε η προσπάθεια να φέρει αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Δήμητρα Νάνου, τον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Βασίλη Κόκκαλη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά και όλους τους πολίτες του Αλίμου καθώς και τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας, που θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να διαχειριστούμε πιο υπεύθυνα τα απορρίμματά μας και να διαφυλάξουμε το περιβάλλον για την επόμενη γενιά”.

“Παραδώσαμε στον Άλιμο, ένα από τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά, οχήματα για την αποκομιδή των βιοαποβλήτων και είμαστε σίγουροι ότι ο έμπειρος Ανδρέας Κονδύλης και η ομάδα του θα κάνουν ότι μπορούν για να δημιουργήσουν το αύριο μέσα από την ανακύκλωση και για θέσεις εργασίας αλλά κυρίως για την υγεία και ένα καλύτερο τρόπο ζωής για τους κατοίκους της πόλης και για τα παιδιά μας” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλη Κόκκαλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου.
Στην παραλαβή του εξοπλισμού παραβρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι, Αρτέμης Καραμολέγκος, Γιάννης Αντωνάκης και Γιώργος Μακαριγάκης και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, Βαγγέλης Ευαγγελίου και Χρήστος Γκιόλιας.

Δήμητρα Νάνου – Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα: “Αλλάζουμε συνήθειες. Μειώνουμε τον όγκο των σύμμεικτων απορριμμάτων. Ανακυκλώνουμε στην πηγή. Επαναχρησιμοποιούμε. Αξιοποιούμε τα οργανικά απόβλητα, μειώνοντας τον όγκο αυτών που οδηγείται στον ΧΥΤΑ.
Ενισχύουμε στην καθημερινότητά μας την περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.