Έρχονται οι καφέ κάδοι στον Άλιμο




Σύντομα θα δείτε στους δρόμους του Αλίμου τους πρώτους καφέ κάδους για βιοαπόβλητα (οργανικά απορρίμματα).

Στους καφέ κάδους ρίχνουμε βιοαπόβλητα, δηλαδή όλα τα οργανικά υπολείμματα τροφών (φρούτα, γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρι, λαχανικά, καφές, απόκλαδα, κλαδέματα κ.λπ.).

“Ο Δήμος μαζεύει το περιεχόμενο των καφέ κάδων και το μεταφέρει στο εργοστάσιο του Συνδέσμου Δήμων, όπου με ειδική επεξεργασία τα βιοαπόβλητα γίνονται λίπασμα (κομποστ)” λέει ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης

“Δηλαδή ό,τι ρίχνουμε στον καφέ κάδο ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ και δεν πάει στη χωματερή. Προστατεύουμε έτσι το περιβάλλον, αλλά και τον εαυτό μας, και την επόμενη γενιά.



Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του καφέ κάδου, είναι η συστηματική και σωστή συμμετοχή όλων των πολιτών και η συνεργασία όλων μας.

Γιαυτό και έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες η ενημέρωση των καταστημάτων και των πολιτών: δημοτικοί σύμβουλοι και εθελοντές μοιράζουν το ενημερωτικό έντυπο που έχουμε φτιάξει και εξηγούν σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας τη σωστή χρήση του καφέ κάδου.

Σας παρακαλώ τον καθένα προσωπικά να διαβάσετε το έντυπο και να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τον καφέ κάδο, μόλις τοποθετηθεί στη γειτονιά σας.

Στόχος μας, να γίνουμε Δήμος – πρότυπο στη σύγχρονη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων μας.

Το μπορούμε, και το χρωστάμε στην επόμενη γενιά, στον εαυτό μας, στο φυσικό περιβάλλον”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.