Φιλόδοξα σχέδια Κωνσταντέλλου για την ίδρυση Δημοτικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και τη στήριξη Start Up με δράσεις σε ναυτιλία και τουρισμό




Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ιδρύει Δημοτικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας φιλοδοξώντας να καθιερωθεί ως πρωτεύουσα της κοινότητας «Start Up Επιχειρήσεων της χώρας». Οι νέες δράσεις θα στεγαστούν σε ειδικό χώρο που δημιουργείται από το Δήμο σε νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο της Βούλας

Την ίδρυση του Δημοτικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας για την υποστήριξη νέων, νεοφυών και υφιστάμενων επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace τη Δευτέρα στις 6 Ιουλίου.

Παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, του ΕΒΕΑ, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του επιχειρηματικού κόσμου, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανακοίνωσε τον προγραμματισμό του Δήμου για τη νέα περίοδο αλλά και τη σύμπραξη με κορυφαίους συνεργάτες του χώρου προκειμένου να καθιερωθεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ως πρωτεύουσα της κοινότητας «Start Up Επιχειρήσεων της χώρας». Συγκεκριμένα στο εξής στις δράσεις στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής ο Δήμος θα έχει συμμάχους την Envolve Group του Ομίλου Libra Group, έναν οργανισμό με πλούσια δράση και εμπειρία στο αντικείμενο και με την Prisma Consulting, μία από τις κορυφαίες ελληνικές συμβουλευτικές εταιρείες του χώρου.

Η συνεργασία επισφραγίστηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας από εκπροσώπους των τριών οργανισμών το οποίο περιγράφει τους κοινούς στόχους των δράσεων που είναι η στήριξη των νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων ειδικότερα στους τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού, δύο κλάδοι που προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και ευημερίας.



Οι νέες δράσεις θα στεγαστούν σε ειδικό χώρο που δημιουργείται από το Δήμο σε νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο της Βούλας όπου θα υπάρχει μία μόνιμη στέγη για εκπαιδευτικές δράσεις, σεμινάρια ή ακόμα και προσωρινή φιλοξενία startup επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ανακοίνωση των νικητών του 2ου κύκλου του Προγράμματος Στήριξης Επιχειρηματικότητας που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες. Οι τρεις νικητές, όπως είχαν αξιολογηθεί από την κριτική επιτροπή, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση στο κοινό. Μετά την ανακοίνωση της σειράς, έλαβαν χρηματικά έπαθλα από την Eurobank και ένα συμβολικά δώρο από το Δήμαρχο με την ευχή η επιχειρηματική τους πρόταση να εξελιχθεί σε βιώσιμη κερδοφόρα επιχείρηση.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης μέσω μαγνητοσκοπούμενου μηνύματος, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου, η διευθύντρια του προγράμματος EGG της Eurobank, κα Ρούλα Μπαχταλιά, ο Γενικός Διευθυντής της Envolve Group, κ. Τζίμη Αθανασόπουλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Prisma Consulting, κ. Φραγκίσκος Θεοφύλακτος. Την ανακοίνωση των νικητών την έκανε εκ μέρους της κριτικής επιτροπής ο κ. Χάρης Λαμπρόπουλος, Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ενώ το συντονισμό της διαδικασίας βράβευσης τον έκανε ο νικητής του πρώτου κύκλου του προγράμματος και ιδιοκτήτης της εφαρμογής Weddin, κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.