Έργα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σχολικών κτιρίων στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης




Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε σήμερα την απόφαση ένταξης του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στο πρόγραμμα προμήθειας εξοπλισμού για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας δημοτικών κτιρίων, που υλοποιεί η Περιφέρεια με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής και αφορά 54 Δήμους.

Στη σχετική συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Δήμαρχο ΒΒΒ Γ. Κωνσταντέλλο η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.
Το έργο βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας 5 σχολικών κτηρίων του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου 600.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 490.000 ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής.


Ο κ. Πατούλης κατά τη συνάντηση με το Δήμαρχο ΒΒΒ, υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών. «Με τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ.Κωνσταντέλλο, έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία και σ΄αυτό το πλαίσιο σήμερα δίνουμε το πράσινο φως για την έναρξη έργων που θα συμβάλλουν στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των σχολικών κτιρίων του Δήμου. Σε συνεργασία με τους Δήμους, στοχεύουμε στη μέγιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, δίνοντας έμφαση σε έργα που θα ενισχύσουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε.


Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για έργα που θα αναβαθμίσουν περιβαλλοντικά την περιοχή, σε σημαντικό βαθμό.
Πως θα επιτευχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων
Ειδικότερα στον Δήμο ΒΒΒ το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στα εξής σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Βούλας, 1ο Λύκειο Βούλας, Δημοτικό Διλόφου Βάρης, Δημοτικό Βουλιαγμένης και Λύκειο Βουλιαγμένης. Η ενεργειακή αναβάθμιση επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης και φωτισμού σε όλα τα σχολικά κτήρια, με σύγχρονα και ενεργειακά αποδοτικότερα συστήματα. Οι παλιοί λέβητες πετρελαίου θα αντικατασταθούν με αντλίες θερμότητας αέρα νερού οι οποίες θα τροφοδοτούν με ζεστό νερό το υφιστάμενο δίκτυο σωμάτων με καλύτερο βαθμό απόδοσης. Τα παλαιά φωτιστικά σώματα που φέρουν λαμπτήρες φθορισμού θα αντικατασταθούν με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED όπου με λιγότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα καλύπτουν τις απαιτήσεις φωτισμού των κτηρίων. Επιπρόσθετα για το φωτισμό θα εγκατασταθούν στις αίθουσες διδασκαλίες και αισθητήρες φωτισμού για την εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού και την περαιτέρω εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Τέλος, στο 1ο Γυμνάσιο Βούλας θα γίνει και αντικατάσταση όλων των παλαιών κουφωμάτων που φέρουν μονούς υαλοπίνακες, με νέα κουφώματα αλουμινένιου πλαισίου με θερμοδιακοπή και διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες. Οι θερμομονωτικές και οπτικές ιδιότητες των νέων κουφωμάτων αλλά και η βελτιωμένη αεροστεγανότητα και ηχομόνωση θα συμβάλει στη μείωση των απωλειών και στη βελτίωση των εσωτερικών συνθηκών γενικότερα.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.