Επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου




Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από σήμερα Δευτέρα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και οι περίπου 80 εργαζόμενοι του εργοταξίου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, αντιδρώντας στην καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων τους από την «Άκτωρ». Σημειώνεται ότι, πρόκειται για την τρίτη επίσχεση εργασίας που προχωρούν οι εργαζόμενοι του εργοταξίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρωί έγινε συγκέντρωση στο εργοτάξιο, στη διάρκεια της οποίας, στους εργαζόμενους μίλησε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Ο ομιλητής ανέφερε ότι η στρατηγική της κατασκευαστικής εταιρείας είναι να μειώσει μισθούς, την ώρα που η ίδια επικαλείται ότι μπροστά της έχει μια θετική προοπτική ανάπτυξης και έργων, μετά από μια δεκαετή κρίση.

Επιβεβαιώνεται, συνέχισε ο Γ. Τασιούλας, η εκτίμηση της Ομοσπονδίας και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ότι η «ανάπτυξή» τους προϋποθέτει το τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων. Επίσης, ότι η σταθερότητα ενός βαθμού απασχόλησης στις Κατασκευές, την ώρα που εκδηλώνεται μια νέα οικονομική κρίση, δεν διασφαλίζει σε τίποτα τους εργαζόμενους του κλάδου από το χτύπημα των μισθών και τις απολύσεις. Τέλος, τους κάλεσε σε συσπείρωση στο Συνδικάτο και την Ομοσπονδία, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο δρόμο του αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Επισημαίνεται ότι και η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και στα εργοτάξια, με την οποία συνεχίζει την οργάνωση της πάλης το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, απαιτώντας από την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου. (Πηγή: 902.gr)



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.