Ποδηλατική Περιπλάνηση στον Άγιο Δημήτριο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Το απόγευμα της Κυριακής της 10ης Μαΐου, περίπου 40 ποδήλατα διέσχισαν τις γειτονιές του Μπραχαμίου. Μεγάλοι αλλά και πολύ μικροί σε ηλικία ποδηλάτες -κι αυτό ήταν το πιο όμορφο!- πέρασαν και γνώρισαν σημεία της περιοχής μας, βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο ο αδόμητος και ο δομημένος χώρος χαρακτηρίζει το ύφος της ακόμα και σήμερα, σε κάποιον βαθμό. Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης, έγιναν σύντομες αναφορές και στους τοπικούς αυτοοργανωμένους αγώνες της περιοχής, για το ρέμα της Πικροδάφνης, για τον Ασύρματο, για την προάσπιση των δημόσιων ή αδόμητων χώρων.

Στη ρεματιά της Πικροδάφνης, τόσο στο ύψος των πεζογεφυρών Δαβάκη και Αγίου Βασιλείου, όσο και στα όρια του Μπραχαμίου με το Παλαιό Φάληρο, οι μικροί ποδηλάτες περπάτησαν ανάμεσα στην άγρια βλάστηση ενός παραμελημένου βιότοπου.
Το τελευταίο διάστημα, οι γειτονιές έχουν πλημμυρίσει παιδιά αλλά και μεγαλύτερους με ποδήλατα. Καιρός είναι ο Δήμος, πέρα από μεμονωμένους και ασύνδετους ποδηλατοδρόμους λίγων μέτρων, να προχωρήσει άμεσα στη διεύρυνση της δυνατότητας ελεύθερης και ασφαλούς κίνησης για τους ποδηλάτες, ακόμα στις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες.

Σύντομα, το Δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στο Μπραχάμι θα ανακοινώσει και τη 2η Ποδηλατική Περιπλάνηση. Σας περιμένουμε στους δρόμους και στις πλατείες, να ζωντανέψει η περιοχή μέσα από τη συνεχή παρουσία μας, χωρίς “χορηγούς” και “φορείς” από πάνω μας. Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας στο Μπραχάμι



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.