Συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
Οι δυνατότητες συνεργασίας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με την Περιφέρεια Αττικής και μάλιστα κατά την τρέχουσα περίοδο που διαμορφώνονται ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη με τον Αρχιμουσικό και Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Σ. Τσιαλή και την Αναπληρώτρια Διευθύντρια για θέματα Διοίκησης Α. Φιδετζή.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, οι δύο πλευρές επεξεργάστηκαν τη δυνατότητα δημιουργίας οπτικοακουστικού υλικού με ερμηνείες κορυφαίων έργων μουσικής, από τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και με αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων καταγραφής ήχου και εικόνας. Μέσω αυτού, θα αναδεικνύονται εμβληματικά πολιτιστικά, ιστορικά και τουριστικά σημεία από όλες τις γεωγραφικές ενότητες την Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αφού ζήτησε από την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Δουνδουλάκη να προχωρήσει τη διαδικασία υλοποίησης της δράσης επισήμανε:
«Η συνεργασία μας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σηματοδοτεί την έναρξη ενός πολιτιστικού και μουσικού οδοιπορικού σε κάθε γωνιά της Αττικής μας. Στόχος μας είναι από την μία να προβληθούν όλες οι ενότητες της Αττικής και από την άλλη οι πολίτες να απολαύσουν την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο της Ελλάδας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη της Κρατικής Ορχήστρας, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός νέου κεφαλαίου πολιτιστικής αξίας, το οποίο θα αναδειχθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μέσα από την ηλεκτρονική τεχνολογία».
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Σ. Τσιαλής δήλωσε σχετικά:
«Για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αποτελεί ευκαιρία, πρόκληση και τιμή η συμπόρευση με την Περιφέρεια Αττικής, όχι μόνο σε αυτή την ιδιάζουσα συγκυρία, αλλά πάντα. Τώρα μπαίνουν τα θεμέλια ενός πολιτιστικού οικοδομήματος που στο μέλλον θα δώσει σημαντικούς καρπούς».Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.