Παλαιό Φάληρο: Έσπασαν την καραντίνα και έκαναν βόλτες στην παραλία




Δυο μέλη του πληρώματος του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκονται σε καραντίνα, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς να κάνουν βόλτα στην παραλιακή στο Παλαιό Φάληρο.

Πρόκειται για Τούρκους υπηκόους οι οποίοι είχαν προσληφθεί από τουρκική εταιρία ως ξενοδοχειακό προσωπικό του πλοίου. Το συγκεκριμένο πλοίο, που βρισκόταν στο λιμάνι της Σούδας, ναυλώθηκε από την τουρκική εταιρία Miray Cruise Internationl προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο στα ναυπηγία της εταιρίας Navantia, στην πόλη Καντίζ της Ισπανίας. Σε αυτό θα διέμεναν εργάτες και άλλο προσωπικό το οποίο θα εργαζόταν στην μετασκευή του κρουαζιερόπλοιου Carnival Victory.

Τελικά όμως λόγω των μέτρων που έλαβαν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες λόγω της επιδημίας επέστρεψε αρχικά στο λιμάνι του Τσεσμέ όπου οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν την αποβίβαση ελάχιστων ατόμων και στην συνέχεια ταξίδεψε για το λιμάνι του Πειραιά αφού δεν του επετράπη να δέσει στο τουρκικό λιμάνι.

Από εκείνη την ημέρα το πλήρωμα του πλοίου βρίσκεται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της παραλιακής στο Παλαιό Φάληρο.



Οι δύο Τούρκοι ελέγχθηκαν χθες το απόγευμα από αστυνομικούς και μόλις διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιάσει την καραντίνα τους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και μεταφέρθηκαν πίσω στο ξενοδοχείο.

Σε βάρος τους σχηματίζεται και δικογραφία για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την επιδημία.

Πηγή: astinomiko.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.