“Φρένο” Χαρδαλιά στο delivery του Αγίου Φωτός




Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπεί η κατ’ οίκον παράδοση του Αγίου Φωτός από τους κατά τόπους δήμους.

«Με σεβασμό στο μήνυμα της Αναστάσεως, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του Αγίου Φωτός. Οι εικόνες εκατοντάδων δημοτικών υπαλλήλων στους δρόμους δημιουργούν κίνδυνο διασποράς του ιού» είπε

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του Αγίου Φωτός κατ΄οίκον γιατί έτσι ακυρώνουμε όλες τις προσπάθειες που κάνουμε μέχρι σήμερα.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Πατούλης μιλώντας στην «ΕΡΤ» και ερωτηθείς για τη σχετική πρωτοβουλία του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, εξέφρασε την αντίθεσή του και υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο αντίκειται στο πνεύμα των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.



Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, είχε προαναγγείλει τη διανομή του Αγίου Φωτός, σε όλα τα σπίτια του δήμου, με μια γιγαντιαία επιχείρηση στην οποία θα συμμετείχαν 400 εθελοντές.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο δήμος έχει λάβει πολλά αιτήματα πολιτών που ζητούν να μεταφερθεί το Άγιο Φως το βράδυ της Ανάστασης στα σπίτια της Γλυφάδας.

“Συμμεριζόμαστε απολύτως την ανάγκη και την αγωνία αυτή” λέει ο δήμαρχος

“Το θέμα μας απασχόλησε έντονα τις τελευταίες ημέρες, συμβουλευτήκαμε μάλιστα ειδικούς για τους περιορισμούς και τα θέματα της δημόσιας υγείας,
έχουμε συνομιλήσει αρκετές φορές και με την Εκκλησία μας.

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει μια τέτοια δράση έστω και για περιορισμένο αριθμό σπιτιών χωρίς να παραβιαστούν οι κανόνες για τον περιορισμό των μετακινήσεων και χωρίς να διακινδυνεύσει – έστω και στο ελάχιστο – η δημόσια υγεία.

Αναλογιστείτε ότι για να καλυφθεί η ανάγκη να φτάσει το Άγιο Φως σε κάποιες χιλιάδες σπίτια, απαιτείται το βράδυ της Ανάστασης πάρα πολλοί άνθρωποι του Δήμου μας με δεκάδες αυτοκίνητα να κυκλοφορούν για πολλές ώρες στην πόλη μας.
Και όλοι αυτοί θα έρθουν σε επαφή ο καθένας με εκατοντάδες συμπολίτες μας όταν θα παραδίδουν το Φως , γιατί είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί – για λόγους ασφάλειας – ένα αναμμένο φαναράκι να παραμείνει έξω απο ένα σπίτι χωρίς να το παραλάβει κάποιος .

Αποφασίσαμε συνεπώς να μην το πράξουμε, για το κοινό καλό.

Είναι η πρώτη φορά για τους περισσότερους από εμάς που το Άγιο Φως δεν θα μπει φέτος στα σπίτια μας.

Θα είναι όμως στις ψυχές μας, θα είναι κοντά μας, θα πάρουμε ελπίδα και δύναμη και θα βγούμε από αυτή την κρίση πιο δυνατοί”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.