Δήμαρχος Γλυφάδας: Επικίνδυνη για την δημόσια υγεία η διανομή του Αγίου Φωτός κατ’ οίκον
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο δήμος έχει λάβει πολλά αιτήματα πολιτών που ζητούν να μεταφερθεί το Άγιο Φως το βράδυ της Ανάστασης στα σπίτια της Γλυφάδας.

“Συμμεριζόμαστε απολύτως την ανάγκη και την αγωνία αυτή” λέει ο δήμαρχος“Το θέμα μας απασχόλησε έντονα τις τελευταίες ημέρες, συμβουλευτήκαμε μάλιστα ειδικούς για τους περιορισμούς και τα θέματα της δημόσιας υγείας,
έχουμε συνομιλήσει αρκετές φορές και με την Εκκλησία μας.

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει μια τέτοια δράση έστω και για περιορισμένο αριθμό σπιτιών χωρίς να παραβιαστούν οι κανόνες για τον περιορισμό των μετακινήσεων και χωρίς να διακινδυνεύσει – έστω και στο ελάχιστο – η δημόσια υγεία.

Αναλογιστείτε ότι για να καλυφθεί η ανάγκη να φτάσει το Άγιο Φως σε κάποιες χιλιάδες σπίτια, απαιτείται το βράδυ της Ανάστασης πάρα πολλοί άνθρωποι του Δήμου μας με δεκάδες αυτοκίνητα να κυκλοφορούν για πολλές ώρες στην πόλη μας.
Και όλοι αυτοί θα έρθουν σε επαφή ο καθένας με εκατοντάδες συμπολίτες μας όταν θα παραδίδουν το Φως , γιατί είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί – για λόγους ασφάλειας – ένα αναμμένο φαναράκι να παραμείνει έξω απο ένα σπίτι χωρίς να το παραλάβει κάποιος .

Αποφασίσαμε συνεπώς να μην το πράξουμε, για το κοινό καλό.

Είναι η πρώτη φορά για τους περισσότερους από εμάς που το Άγιο Φως δεν θα μπει φέτος στα σπίτια μας.

Θα είναι όμως στις ψυχές μας, θα είναι κοντά μας, θα πάρουμε ελπίδα και δύναμη και θα βγούμε από αυτή την κρίση πιο δυνατοί”.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, έχει προαναγγείλει τη διανομή του Αγίου Φωτός, σε όλα τα σπίτια του δήμου, με μια γιγαντιαία επιχείρηση στην οποία θα πάρουν μέρος 400 εθελοντές.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.