Πατούλης: Όχι στο delivery του Αγίου Φωτός!
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τάσσεται εναντίον της κατ’ οίκον παράδοσης του Αγίου Φωτός, απορρίπτοντας τη σχετική πρωτοβουλία του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Όπως γράφει το sputniknews.gr ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, εμφανίστηκε κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο της κατ’ οίκον παράδοσης του Αγίου Φωτός στα σπίτια των πιστών.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Μιλώντας στην «ΕΡΤ» και ερωτηθείς για τη σχετική πρωτοβουλία του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την αντίθεσή του και υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστάται και αντίκειται στο πνεύμα των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά τα έκτακτα μέτρα στο Ισραήλ.

Ωστόσο, οι πιστοί δεν θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στις κατά τόπους εκκλησίες και να παραλάβουν το Άγιο Φως, λόγω της απόφαση περί λειτουργίας των Εκκλησιών κεκλεισμένων των θυρών.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, έχει προαναγγείλει τη διανομή του Αγίου Φωτός, σε όλα τα σπίτια του δήμου, με μια γιγαντιαία επιχείρηση στην οποία θα πάρουν μέρος 400 εθελοντές.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο δήμος έχει λάβει πολλά αιτήματα πολιτών που ζητούν να μεταφερθεί το Άγιο Φως το βράδυ της Ανάστασης στα σπίτια της Γλυφάδας.

“Συμμεριζόμαστε απολύτως την ανάγκη και την αγωνία αυτή” λέει ο δήμαρχος

“Το θέμα μας απασχόλησε έντονα τις τελευταίες ημέρες, συμβουλευτήκαμε μάλιστα ειδικούς για τους περιορισμούς και τα θέματα της δημόσιας υγείας,
έχουμε συνομιλήσει αρκετές φορές και με την Εκκλησία μας.

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει μια τέτοια δράση έστω και για περιορισμένο αριθμό σπιτιών χωρίς να παραβιαστούν οι κανόνες για τον περιορισμό των μετακινήσεων και χωρίς να διακινδυνεύσει – έστω και στο ελάχιστο – η δημόσια υγεία.

Αναλογιστείτε ότι για να καλυφθεί η ανάγκη να φτάσει το Άγιο Φως σε κάποιες χιλιάδες σπίτια, απαιτείται το βράδυ της Ανάστασης πάρα πολλοί άνθρωποι του Δήμου μας με δεκάδες αυτοκίνητα να κυκλοφορούν για πολλές ώρες στην πόλη μας.
Και όλοι αυτοί θα έρθουν σε επαφή ο καθένας με εκατοντάδες συμπολίτες μας όταν θα παραδίδουν το Φως , γιατί είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί – για λόγους ασφάλειας – ένα αναμμένο φαναράκι να παραμείνει έξω απο ένα σπίτι χωρίς να το παραλάβει κάποιος .

Αποφασίσαμε συνεπώς να μην το πράξουμε, για το κοινό καλό.

Είναι η πρώτη φορά για τους περισσότερους από εμάς που το Άγιο Φως δεν θα μπει φέτος στα σπίτια μας.

Θα είναι όμως στις ψυχές μας, θα είναι κοντά μας, θα πάρουμε ελπίδα και δύναμη και θα βγούμε από αυτή την κρίση πιο δυνατοί”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.