Μπαίνει λουκέτο σε καφετέριες και εμπορικά κέντρα




Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, 13.03.2020, ήρθαν και οι επίσημες ανακοινώσεις, με την κυβέρνηση να αποφασίζει “λουκέτο” σε καφετέριες και εστιατόρια.
Όλα αυτά έρχονται τόσο ως μέτρο πρόληψης, αλλά και ως “αντίδοτο” σε καταστάσεις που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα και δείχνουν πως η ατομική ευθύνη έχει πάει… περίπατο!

“Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κορονοϊού”, είπε ο Βασίλης Κικίλιας ξεκινώντας την ενημέρωση.

Και συνέχισε: “Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση”, είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Κορονοϊός: 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα
Στην συνέχεια, πήρε τον λόγο ο κ. Τσιόδρας και τόνισε: “Σας ανακοινώνουμε ένα συνολικό αριθμό 190 κρουσμάτων, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση. 11 κρούσματα δεν έχουν σύνδεση. 5 νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν 2.700 έλεγχοι”.Κλείνουν εμπορικά κέντρα, καφέ, μπαρ, καφετέριες, εστίαση εκτός delivery και take away, βιβλιοθήκες, κέντρα αισθητικής, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι και κλειστοί αθλητικοί χώροι.



Έκκληση στους νέους
Ο ΕΟΔΥ με οδηγίες που έχει δημοσιεύσεις αναφέρει για τα παιδιά:

Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, κινηματογράφοι)
Αποφυγή ομαδικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων
Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα
Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning)
Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα
Κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο και απόρριψη στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, με το εσωτερικό του αγκώνα
Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος
Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)
Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης
Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.