Έκτακτη σύσκεψη στον Δήμο Αγίου Δημητρίου
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου της Διοίκησης του Δήμου με τις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων, τους Διευθυντές και τους Προϊστάμενους Τμημάτων και το Σωματείο Εργαζομένων συζητήθηκαν, εκ νέου, επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID19.

❗️Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πρόκειται για πανδημία. Αυτό σημαίνει πως και ως Δήμος με υπευθυνότητα εντατικοποιούμε τα προληπτικά μέτρα αποφασίζοντας:

☑️ Απαγόρευση εισόδου σε παιδικές χαρές, υπαίθρια γυμναστήρια και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
☑️ Αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας
☑️ Αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος ΚΕΠ (Ασημακοπούλου 7)
☑️ Το ΤΑΜΕΙΟ του Δήμου θα είναι κλειστό για το κοινό και οι πληρωμές προς τον Δήμο για οφειλές κ.λπ. θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω Τραπέζης.
☑️ Δήλωση, για επιπλέον τετραγωνικά ακινήτων, θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα ( https://tetragonika.govapp.gr/ ). Άλλωστε η προθεσμία έχει παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.
☑️ Αιτήσεις για πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δημοτολογίου (ληξιαρχικές πράξεις, οικογενειακής κατάστασης κ.λπ.) θα πραγματοποιούνται τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 213 2007717 και 213 2007718, με φαξ στο 210 9733259 και με email: [email protected]. Ταυτόχρονα με την αίτησή του, ο πολίτης θα ενημερώνεται πότε θα είναι έτοιμο το πιστοποιητικό του για να προσέλθει στο Δημαρχείο και να το παραλάβει.
☑️ Το Κεντρικό Κατάστημα ΚΕΠ (Γ. Ψυχογιού 8) θα λειτουργεί κανονικά καθημερινά από τις 08:00 έως τις 19:30 και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 13:30.
☑️ Για κάθε άλλη υπηρεσία ή συναλλαγή με τον Δήμο, οι πολίτες θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν τηλεφωνικά (όλα τα τηλέφωνα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Δήμου), μέσω email ή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας City Agenda που επίσης είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dad.gr Σε περίπτωση που κατά την τηλεφωνική επικοινωνία δεν καταστεί δυνατή η εξυπηρέτηση, οι πολίτες θα συνεννοούνται με τον αρμόδιο υπάλληλο για την προσέλευση στο Δημαρχείο.

➡️ Κλείνοντας, σας προτρέπω και προσωπικά για ακόμα μια φορά, να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, που αφορούν στην προσωπική υγιεινή, τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων και των μαζικών συναθροίσεων. Ο λόγος που έκλεισαν οι δομές και οι κοινωφελείς εγκαταστάσεις του Δήμου μας είναι για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να παραμείνουμε στο σπίτι και όλοι να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό.➡️ Πιστεύω πως σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί στην ίδια πλευρά, συνειδητοποιώντας και αναλαμβάνοντας την ατομική ευθύνη που έχουμε τόσο για την προστασία του εαυτού μας όσο και των συνανθρώπων μας.

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.