Πυρκαγιά στη μαρίνα Γλυφάδας: Eντυπωσιακές εικόνες από ψηλά
Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες του Δημήτρη Μπίμπου, αμέσως μετά την πυρκαγιά στη μαρίνα της Γλυφάδας σήμερα το πρωί, τοποθετήθηκε φράγμα γύρω από το σημείο και ξεκίνησε η άντληση καυσίμων από τη δεξαμενή των σκαφών και η απορρύπανση της θάλασσας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, πρωινές ώρες σήμερα, για την εκδήλωση πυρκαγιάς στη Γ’ Μαρίνα Γλυφάδας.
  Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη πυρκαγιάς και έντονου καπνού προερχόμενου από τα ελλιμενισμένα σκάφη “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” Ν.Π. 9168 και “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Π. 6318,  ενώ διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά είχε επεκταθεί και στα παρακείμενα σκάφη “LADY A” Ν.Π. 8537, “EAGLE I” σημαίας Ονδούρας και “SEA ONAR” σημαίας Ολλανδίας. Κατά τη διάρκεια εξέλιξης του περιστατικού, μια 22χρονη αλλοδαπή επιβάτης του “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”, αντιλαμβανόμενη την ύπαρξη φλόγας και έντονου καπνού, έπεσε στη θάλασσα, από όπου και εξήλθε με ίδιες δυνάμεις.
   Στο σημείο επιχείρησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δέκα (10) πυροσβεστικά οχήματα και ένα πλωτό σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ επικουρικά επιχείρησαν δύο (02) υδροφόρες και ένα πυροσβεστικό όχημα του δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, καθώς και δύο (02) υδροφόρες και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας.
Παράλληλα, από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες εκ των δύο σκαφών, ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία αντιρρύπανσης το έργο πρόληψης και καταπολέμησης της ρύπανσης, καθώς και η λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η απάντληση πετρελαιοειδών καταλοίπων.
  Από το περιστατικό, στα σκάφη “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” και “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” προκλήθηκαν υλικές ζημιές μεγάλης έκτασης, ενώ τα σκάφη “LADY A” και “EAGLE I” υπέστησαν μικρότερης έκτασης υλικές ζημιές. Τέλος, το σκάφος “SEA ONAR” υπέστη μικρής έκτασης υλικές ζημιές.
  Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των εμπλεκόμενων σκαφών, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

Προβληματισμό προκαλούν οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα σε σκάφη, στις μαρίνες της Γλυφάδας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, γίνονται ενέργειες για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, ενώ έχει δρομολογηθεί η εγκατάσταση νέου σύγχρονου συστήματος ασφάλειας και παρακολούθησης.

Δείτε την ανακοίνωση:

Νωρίς σήμερα το πρωί βρεθήκαμε και πάλι όλοι μας σε πλήρη εγρήγορση αμέσως μετά την πυρκαγιά σε σκάφος στην 3η Μαρίνα της Γλυφάδας.

Με τη βοήθεια και της Πυροσβεστικής που κινητοποιήθηκε άμεσα, η φωτιά έσβησε, χωρίς να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και χωρίς να πάθει κανείς το παραμικρό.
Το τονίζω αυτό, γιατί στο σκάφος από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά βρισκόταν μέσα άνθρωπος.

Προχωρούμε άμεσα στην απάντληση του πετρελαίου από τα δύο σκάφη που καταστράφηκαν τελικά ολοσχερώς και στη συνέχεια στην απομάκρυνση τους μαζί με την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής γύρω από αυτά – ήδη έχουν τοποθετηθεί τα απαραίτητα φράγματα.

Μας προβληματίζει πάρα πολύ το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε σκάφη που είναι σταθμευμένα στις μαρίνες μας.
Ηδη σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες καταρχάς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τα περιστατικά αυτά και ήδη δρομολογούμε την εγκατάσταση ενός νέου σύγχρονου συστήματος ασφάλειας και παρακολούθησης, με κάμερες και άλλα μέσα, στις Μαρίνες της Γλυφάδας.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.