Γλυφάδα: Τίμησαν τους ήρωες του Ολοκαυτώματος της Μονής Αρκαδίου




Το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019, η Ένωση Κρητών Γλυφάδας “Η ΚΡΗΤΗ” τίμησε, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Μελίνα Μερκούρη,” τους ήρωες αγγέλους του Ολοκαυτώματος της Μονής Αρκαδίου που πριν από 153 χρόνια άνοιξαν με το αίμα τους το δρόμο για την απελευθέρωση της Κρήτης.
Ο Πανοσιολογιώτατος πατέρας Μιχαήλ Κανέλος, από την ενορία του Αγίου Τρύφωνα, μέλος του συλλόγου μας, εκπροσώπησε τη Μητρόπολη Γλυφάδας και έψαλε την επιμνημόσυνη δέηση αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες πεσόντες.
Ο κ. Ιωάννης Τσουχλαράκης, πολιτισμολόγος-συγγραφέας-χορολέκτης, εκφώνησε την ομιλία με τίτλο “Η Μεγάλη Κρητική Επανάσταση (1866-1869) και το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου – νύξεις και οπτικές” δίνοντας καταπληκτικές πληροφορίες για την ιστορία της Κρητικής Επανάστασης και διανθίζοντας την ομιλία του με χορούς από το καταπληκτικό χορευτικό μας (Ανωγειανό, τριζάλη και μαλεβιζιώτη).
Στο τέλος απολαύσαμε το β΄ παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας αποτελούμενο από 18 μικρούς λεβέντες και λεβέντισσες που ξεσήκωσαν το ακροατήριο με τα χορευτικά τους.
Τη βραδιά έντυσαν μουσικά οι αγαπημένοι μας φίλοι μουσικοί Ευθύμης Κοζωνάκης (λύρα), Μιχάλης Κοζωνάκης (λαούτο) και Βαγγέλης Μαμαλάκης (κρουστά).

Την εκδήλωσή μας τίμησαν ο Πανοσιολογιώτατος πατέρας Μιχαήλ Κανέλος, ο Βουλευτής κ. Σπανάκης Βασίλης, μέλος του συλλόγου μας, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δήμητρα Νάνου, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και πολεοδομίας κ. Δαφνούλα Χαρίση-Μπίλια -και πρόεδρος του συλλόγου “Ελλήνων Διαδρομές”- η πρόεδρος του ΚΑΠΠΑ κ. Μαίρη Παπάζογλου -και πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας “ΤΟ ΑΡΓΕΝΟΝ”- η Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ κ. Ελένη Καράχου-Σκούταρη -και πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Γλυφάδας- ο πρόεδρος του GOLF κ. Λεβετσοβίτης Νίκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Νιτσιόπουλος Δημήτρης, Δήμου Σπύρος και Σάσα Πατεράκη, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού -μέλος του συλλόγου μας και πρόεδρος του συλλόγου “Μαζί για τη Ζωή”, ο κ. Κυριάκος Τιλγκερίδης, πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας “Η ΡΩΜΑΝΙΑ”, η κ. Λένα Μαυρακάκη -μέλος του συλλόγου μας και πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας “ΕΜΕΙΣ”, η κ. Φρίντα Μαυροπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Λακώνων Γλυφάδας, ο κ. Τάσος Σκουτέρης, πρόεδρος του συλλόγου “Προφήτης Ηλίας”, ο κ. Πάγκαλος, αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου “ΠΑΡΘΕΝΩΝ”, οι πρόεδροι των Κρητικών σωματείων Μαμαλάκης Στέλιος (Αγίου Δημητρίου) και Κωστής Πρωτοπαπαδάκης (Ηλιούπολης), ο κ. Σηφάκης Γιώργος, επίτιμος πρόεδρος της ΄Ενωσης μας και ο κ. Δασκαλάκης Νίκος, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κρητικού τύπου.


Ευχαριστούμε όλους εσάς που τιμήσατε μαζί μας τη θυσία των ηρώων μας της αγιασμένης Μονής του Αρκαδίου, τον ομιλητή της βραδιάς κ. Τσουχλαράκη, τους μουσικούς μας, το χοροδιδάσκαλό μας Πετράκη Γιώργο και τους βοηθούς του Σπύρο Γουρέλη και Ειρήνη Αγγελάκη, τον Δήμο μας για την παραχώρηση της αίθουσας και ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα καταπληκτικά παιδιά μας, που περίμεναν καρτερικά μέχρι το τέλος της εκδήλωσης και μας ταξίδεψαν με τα ζάλα τους, αλλά περισσότερο ευχαριστούμε τους υπέροχους γονείς τους που τα ανατρέφουν στα πλαίσια της Κρητικής παράδοσης και ιστορίας, γιατί αυτοί ξέρουν πως λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει μέλλον!!
Το ΔΣ της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας “Η ΚΡΗΤΗ”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.