Άγιος Δημήτριος: «Κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν»
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εμβολιασμός Ενηλίκων για Υγιή και Ενεργό Γήρανση», στο 4ο ΚΑΠΗ του Δήμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
Στην ενημερωτική εκδήλωση, παρουσιάστηκαν τα οφέλη του εμβολιασμού ενηλίκων και ιδιαίτερα έναντι της εποχικής γρίπης ειδικά το χειμώνα, του πνευμονιόκοκκου και του έρπητα ζωστήρα, τα οποία παρέχουν προστασία από λοιμώδη νοσήματα που μπορούν είτε να εξελιχθούν σε απειλητικά για τη ζωή είτε να επιδράσουν αρνητικά στην ποιότητα ζωής.

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο Παθολόγος – Λοιμοξιωλόγος Καθηγητής, Αθανάσιος Σκουτέλης, τόνισε ότι μόνο με την καθολική εφαρμογή του εμβολιαστικού προγράμματος, σύμφωνα με τις συστάσεις ανά ηλικιακή ομάδα θα επέλθει σημαντική μείωση των λοιμωδών νοσημάτων και θα οδηγήσει σε υγιή έτη ζωής. Στους ενήλικες ο εμβολιασμός εστιάζεται σε ασθένειες οι οποίες είναι σοβαρές, συχνές και μεταδοτικές και χαρακτηρίζονται από υψηλή νοσηρότητα αλλά και θνητότητα. Ο εμβολιασμός μπορεί να μειώσει τις επιπλοκές, ιδιαίτερα σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα, μειώνοντας την πολυφαρμακία και δημιουργώντας το έδαφος για μια καλή ζωή με καλή υγεία.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Πάνος Μπαντούνας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στο ΔΙΚΤΥΟ για τις πραγματικά επωφελείς πρωτοβουλίες του κι’ ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Παθολόγο – Λοιμοξιωλόγο Καθηγητή κ. Αθανάσιο Σκουτέλη για την παρουσία του και την ενημέρωση που έκανε στους πολίτες του Δήμου. Με αφορμή και την εκδήλωση, παροτρύνουμε τους παρευρισκόμενους να έχουν εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και να μην διστάζουν να εμβολιάζονται, γιατί «κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.