«Αθώο» νεράκι της βρύσης το “κιτρινοκαφετί” υγρό που χύθηκε χθες στην παραλία της Βούλας, λέει η ΕΥΔΑΠ




«Αθώο» νεράκι της βρύσης ήταν σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ το “κιτρινοκαφετί” υγρό που χύθηκε χθες στην παραλία της Βούλας αλλάζοντας μέσα σε λίγα λεπτά το χρώμα της θάλασσας. “Προήλθαν από προγραμματισμένο καθαρισμό αγωγού ύδρευσης στη συμβολή των οδών Παπάγου και Σωκράτους της Βούλας και δεν υπάρχει κανένα θέμα μόλυνσης της θάλασσας και κανένας απολύτως κίνδυνος για τη δημόσια υγεία” αναφέρει η προφορική ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Ωστόσο δεν υπάρχουν έγγραφα που να το αποδεικνύουν, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου από δείγμα που πήραν άνθρωποι του Δήμου. Να θυμίσουμε ότι την ώρα που χύνονταν τα “νερά” από τον αγωγό στη θάλασσα, υπήρχαν λουόμενοι στην παραλία που έφυγαν άρον άρον, μην αντέχοντας τη δυσοσμία.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του ΝΟΤΙΑ.GR

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:

Καμία ανησυχία για τα διαρροή νερού στη θάλασσα σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα που έδειχνε εικόνα και βίντεο αγωγού στην παραλία της Βούλας μέσω του οποίου χυνόταν στη θάλασσα μεγάλη ποσότητα νερού.
Η πληροφορία προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του Δημοτικού μηχανισμού και του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου προσωπικά, και το απόγευμα της Κυριακής έγινε επιτόπια αυτοψία του σημείου και λήφθηκε δείγμα του νερού για εργαστηριακό έλεγχο.
Παράλληλα, μετά από επικοινωνία του με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ο Δήμαρχος ενημερώθηκε πως τα νερά που χύθηκαν στη θάλασσα από τον αγωγό, προήλθαν από προγραμματισμένο καθαρισμό αγωγού ύδρευσης στη συμβολή των οδών Παπάγου και Σωκράτους της Βούλας. Από το σημείο του καθαρισμού μέχρι το σημείο απορροής στη θάλασσα, τα νερά κύλησαν επιφανειακά με φυσικό αποτέλεσμα, μέχρι να καταλήξουν στη θάλασσα, να έχουν αναμειχθεί με χώμα και σκόνη από το οδόστρωμα και τα κρασπεδόρηθρα. Το γεγονός αυτό είναι και η αποκλειστική αιτία του κίτρινου χρώματος και οι υπεύθυνοι της ΕΥΔΑΠ διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα μόλυνσης της θάλασσας και κανένας απολύτως κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Συνολικά η ποσότητα του νερού που προήλθε από τον αγωγό και τις εργασίες καθαρισμού ήταν περίπου 50 – 60 κυβικά μέτρα και η διάρκεια των εργασιών ήταν περίπου μία ώρα.
Ο Δήμος είναι έχει ζητήσει και αναμένει σχετικά έγγραφα από την ΕΥΔΑΠ για το περιστατικό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.