Με “Αρετή και Ψέματα” προσπάθησαν να βάλουν λουκέτο στο Cine Άλιμος!
Με αφορμή τις καταγγελίες για το Cine Άλιμος, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, είχε αναφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 28 Μαρτίου σε στελέχη της αντιπολίτευσης που πολεμούσαν με διάφορους τρόπους όχι μόνο το θερινό σινεμά, αλλά και άλλες δράσεις της δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος μάλιστα είχε πει ότι πολλές από τις καταγγελίες έχουν γίνει στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπου εργάζεται η Αρετή Μπελιά, αδελφή της Ελένης Μπελιά, επικεφαλής τότε, της δημοτικής κίνησης «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι».

Η κ. Μπελιά δεν είχε απαντήσει στον δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα και είχε τονίσει ότι ποτέ δεν ήταν κατά του κινηματογράφου, αλλά η παράταξή της είχε ψηφίσει λευκό γιατί ζητούσε περισσότερη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας του.

Δείτε τι είχε πει ο Ανδρέας Κονδύλης:

«Κάποια στελέχη παρατάξεων της αντιπολίτευσης έχουν στήσει μηχανή καταγγελιών, εναντίον του δήμου με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος και να έχει μετατραπεί το Δημαρχείο σε ένα απέραντο δικαστήριο.

Δεν θα μείνουν όμως έτσι αυτά, θα απολογηθούν και αυτοί που μας κατηγορούν. Έχουμε κυνηγηθεί ανελέητα. Σε ένα μεγάλο ντουλάπι έχουμε μαζέψει μια στοίβα καταγγελιών σε διάφορες υπηρεσίες και φορείς. Έχουμε χάσει το μέτρημα.

Πολλές από τις καταγγελίες τις έχει κάνει η κ. Μπελιά στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπου εργάζεται η αδελφή της.

Είναι θέμα πολιτικής δεοντολογίας. Εγώ δεν θα πήγαινα να σας καταγγείλω, σε υπηρεσία που εργάζεται ο αδελφός μου. Ας μην λέει η κυρία συνάδελφος ότι σημειώνονται παραβάσεις.

Οι παραβάσεις κρίνονται από τα αρμόδια όργανα. Περιμένετε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και τότε θα τα πούμε». Λέτε ότι δεν υπάρχει διαφάνεια που; Στην επιλογή των ταινιών; Αγκαλιάσατε την καταγγελία ενός κατοίκου και τώρα γύρισε μπούμερανγκ στην παράταξή σας».

Όσον αφορά το πρόστιμο των 75.000 ευρώ που έχει επιβληθεί από την Πολεοδομία Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο δήμαρχος είπε:

«Έχουμε κάνει ενδικοφανή προσφυγή. Υπάρχει εγκεκριμένη άδεια διαμόρφωσης του χώρου από την Πολεοδομία, εάν και εφόσον μετά από χρόνια συζητηθεί η υπόθεση τότε θα αποδειχθεί ότι έχουμε δίκιο και δεν θα χρειαστεί να πληρώσουμε κανένα πρόστιμο».

Ο δήμος δικαιώθηκε τελικά (δείτε εδώ την απόφαση), αλλά μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ στο iapopsi.gr, το οποίο αναφέρεται στους ειδικούς επιθεωρητές του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης & Ελέγχου. (Σ.Ο.Ε.Ε. / Μ.Κ.Ε.),  Αγγελική Βογιατζή, Φωτούλα Ντινάκη, Αρετή Μπέλια και Ελένη Ρίζου, για την έρευνα στο ΚΕΕΛΠΝΟ:

«Μας πίεζαν να ψευδορκήσουμε και μας απειλούσαν ότι “θα μας κάνουν να τρέχουμε μια ζωή”»
Καταθέσεις-φωτιά των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ εις βάρος των επιθεωρητών-κομάντος, που είχε στείλει η κα Παπασπύρου

Οι μηνύσεις που κατέθεσαν οι προαναφερόμενοι εργαζόμενοι παραθέτουν στο περιεχόμενό τους τα στοιχεία των δύο ποινικών προκαταρκτικών δικογραφιών και βεβαίως τις καταγγελίες εις βάρος των τεσσάρων ειδικών επιθεωρητών.

«Στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κατόπιν ξεχωριστών παραγγελιών του κ. Εισαγγελέα Διαφθοράς έχουν σχηματισθεί 2 ποινικές προκαταρκτικές δικογραφίες και συγκεκριμένα η με στοιχεία ΑΒΜ: ΕΔ 2016/243 προκαταρκτική δικογραφία και η με στοιχεία ΑΒΜ: 2017/84 προκαταρκτική δικογραφία. Και οι δύο προκαταρκτικές εξετάσεις στο πλαίσιο των ανωτέρω δικογραφιών διενεργούνται από Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου που συγκροτήθηκαν ειδικά γι’ αυτό το σκοπό, με Αποφάσεις της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου ως Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης & Ελέγχου. (Σ.Ο.Ε.Ε. / Μ.Κ.Ε.). Αρκετά δε Μέλη- Ειδικοί Επιθεωρητές των ανωτέρω  Μικτών  Κλιμακίων Ελέγχου είναι κοινά και στις δύο προκαταρκτικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα οι Ειδικοί Επιθεωρητές Αγγελική Βογιατζή, Φωτούλα Ντινάκη,  Αρετή Μπέλια και Ελένη Ρίζου, διενεργούν παράλληλα ως ανακριτικοί υπάλληλοι και τις δύο ανωτέρω ποινικές προκαταρκτικές εξετάσεις (ΑΒΜ: ΕΔ 2016/243 & ΕΔ 2017/84).

… … …

»Για τους ανωτέρω τέσσερις Ειδικούς Επιθεωρητές Αγγελική Βογιατζή, Φωτούλα Ντινάκη,  Αρετή Μπέλια και Ελένη Ρίζου, υφίστανται πληθώρα πραγματικών περιστατικών αλλά και πράξεων και παραλείψεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους ως ανακριτικών υπαλλήλων που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.,  που καταφανώς αποδεικνύουν ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό τους η ασφάλεια για αμερόληπτη κρίση τους».

Τι καταθέτουν οι μηνυτές εις βάρος των επιθεωρητών

Μήνυση Ελένης Τσάγκαρη

«Ενόσω στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  διενεργούνταν οικονομικοί – διαχειριστικοί έλεγχοι στα πλαίσια των ανωτέρω υπό στοιχεία ΑΒΜ: ΕΔ 2016 / 243 και  ΑΒΜ: ΕΔ 2017 / 84 προκαταρκτικών δικογραφιών και πρακτικά από το καλοκαίρι έτους 2017, το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου που έχει εγκατασταθεί στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. προβαίνει σε κατασχέσεις εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων και γενικά διενεργεί κάθε ανακριτική πράξη, παρά ταύτα, κατά τρόπο παράδοξο, ανεξήγητο και καταφανώς μεροληπτικό, οι Επιθεωρητές που συναπαρτίζουν το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου και λαμβάνουν εντολές από την Γενική Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου, αρνούνται κατηγορηματικά να εξετάσουν τις πολυάριθμες καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ για την νυν Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και να παραλάβουν οποιοδήποτε έγγραφο τους παραδίδουν. Μάλιστα θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι οι Ειδικοί Επιθεωρητές για να αποτρέψουν το Σωματείο  στην υποβολή καταγγελιών έδωσαν εντολή στο Πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ να μην δέχεται να πρωτοκολλούνται οι καταγγελίες του Σωματείου. Κατόπιν δε της απολύτου αρνήσεως παραλαβής των καταγγελιών του Σωματείου  από  τα μέλη του Μικτού Κλιμακίου ΣΟΕΕ,  πλέον τις καταγγελίες το Σωματείο της επέδιδε με δικαστικό επιμελητή στην Γενική Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου. Επίσης θυμάμαι χαρακτηριστικά κολλημένη με ζελοτέιπ έξω από την πόρτα του Κλιμακίου μία από τις πολυάριθμες καταγγελίες του Σωματείου, η οποία καίτοι είχε επιδοθεί στους Ειδικούς Επιθεωρητές με δικαστικό επιμελητή, οι Ειδικοί Επιθεωρητές  και πάλι αρνήθηκαν να την παραλάβουν και έτσι έμεινε κολλημένη από τον Δικαστικό Επιμελητή επί μακρόν πάνω στην πόρτα του Γραφείου του ΚΕΕΛΠΝΟ στον τρίτο όροφο, όπου είχε εγκατασταθεί το Κλιμάκιο Ελέγχου.

… … …

»Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου  παραλείπει έως και σήμερα  να εξετάσει ουσιαστικά τις καταγγελίες του Σωματείου, καίτοι έχει σχηματισθεί βάσει αυτών η υπό στοιχεία ΑΒΜ: ΕΔ 2017 / 137 προκαταρκτική δικογραφία στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς και έχει συσταθεί στις 12-12-2017 με απόφαση της – κατά δήλωση τουλάχιστον της ιδίας –  νέο Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου για τη διερεύνηση των καταγγελιών του. Δέον να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες είναι εξαιρετικό σοβαρές αφού αφορούν παράνομη απόδοση από την νυν Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και τον  Πρόεδρο ΔΣ αυτού  Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, ως μόνο υπογράφοντα των εκταμιεύσεων,  πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιωτικές εταιρείες κατά απολυτή αντίθεση με τις  ισχύουσες  διατάξεις που διέπουν το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ήτοι τις διατάξεις του νόμου περί δημοσίου λογιστικού, νομικά αίολες προσλήψεις στα πλαίσια της διαχείρισης του ευρωπαϊκού προγράμματος “PHILOS» με την μισθοδοσία τους να αγγίζει τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ και την επιλογή των  νεοπροσληφθέντων να γίνεται υπό συνεχείς παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας  του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησηςτου ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίοι  προκάλεσαν 4 φορές  την αλλαγή  των  πρακτικών επιλογής των νεοπροσληφθέντων, παράνομες προσλήψεις εξωτερικών συνεργατών- συμβούλων του Προέδρου Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, απόκρυψη στοιχείων από την δικαιοσύνη για ήδη ελεγχόμενες παράνομες  προσλήψεις (με υπαιτιότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη)  που είχαν ήδη λάβει τόπο το 2016 κλπ.

… … …

»Για όλους τους ανωτέρω λόγους ζητώ την δίωξη των Ειδικών Επιθεωρητών–  μελών των  Μ.Κ.Ε./Σ.Ο.Ε.Ε. Αγγελικής Βογιατζή, Φωτούλας Ντινάκη, Αρετής Μπελιά και Ελένης Ρίζου για κάθε αξιόποινη πράξη που τέλεσαν στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους ως ανακριτικών υπαλλήλων  κατά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. καθώς και για κάθε αξιόποινη πράξη που τέλεσαν εις βάρος μου και εις βάρος των λοιπών αναφερομένων στην παρούσα κατάθεσή μου υπαλλήλων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους ως ανακριτικών υπαλλήλων  κατά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.».

Μήνυση Κατερίνας Πολύζου

«Οι μέθοδοι και τα μέσα που χρησιμοποίησε η ανωτέρω ειδική επιθεωρήτρια Φωτούλα Ντινακη, στο πρόσωπό μου ξεπερνούν κατά πολύ τα προβλεπόμενα όρια άσκησης των ανακριτικών της καθηκόντων αφού πολλές φορές δέχτηκα λεκτικές απειλές και άσκησης αφόρητης πίεσης με στόχο να απαντήσω στον διενεργούμενο έλεγχο καθ’ υπαγόρευση και αντίθετα στα πραγματικά περιστατικά και την αλήθεια που λόγω αρμοδιότητας γνωρίζω.

»Αρκετές ήταν οι φορές που η ανωτέρω Ειδική Επιθεωρήτρια  μου ανέφερε  ότι είμαι “νέος άνθρωπος και με αυτά που απαντώ θα καταστραφώ και θα μπω φυλακή και ότι πρέπει να απαντήσω αλλιώς γιατί εκείνη ξέρει πως μπορώ να ελαφρύνω την θέση μου και θέλει να με βοηθήσει”. Πλην όμως και επειδή οι υπηρεσιακές απαντήσεις μου αντικατόπτριζαν πάντα την αλήθεια, στην ουσία οι πιεστικές παραινέσεις της ειδικής επιθεωρήτριας Φωτούλας Ντινάκη ήταν να καταθέσω ψεύδη και αναληθή περιστατικά.

»Δέον να τονιστεί ότι οι ως άνω πράξεις της Ειδικής Επιθεωρήτριας γίνονταν με την επιτρεπτικότητα και των άλλων τριών Επιθεωρητριών, οι οποίες ουδέν έπραξαν ποτέ για να την σταματήσουν , ενώ αρκετές φορές ενίσχυαν την βία που μου ασκούσε η Φωτούλα Ντινάκη με επιφωνήματα και φράσεις όπως «σωστά»,  «έτσι μπράβο»,  «άκου τι σου λέει η κα Ντινάκη, έχει δίκιο» κτλ.

“Και άλλες όμως φορές οι Ειδικοί Επιθεωρητές στο πλαίσιο της ΑΒΜ: ΕΔ 2017/84 προκαταρκτικής που διενεργούσαν μου άσκησαν τρομακτική πίεση αφού εν τοις πράγμασι δεν δεχόντουσαν τις υπηρεσιακές μου απαντήσεις ως Τμηματάρχη Οικονομικής Διαχείρισης, την πλειονότητα των οποίων συνυπέγραφα με την Τμηματάρχη Διοικητικού Συντονισμού Ανδρονίκη Θεοφιλάτου.

Οι Ειδικοί Επιθεωρητές όλως πιεστικά  επανέρχονταν  ξανά και ξανά ρωτώντας τα ήδη απαντημένα με προφανή σκοπό την εξουθένωσή – παράδοσή μου και εν τέλει την λήψη από εμέ κάποιας ψευδούς  απάντησης που να τους εξυπηρετεί για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν.  Ενδεικτικώς αναφέρομαι στην περίπτωση του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Βασίλειου Μπεσκένη (μετακλητού υπαλλήλου στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας  επί Υπουργίας  Άδωνη Γεωργιάδη), που με κάθε τρόπο οι Ειδικοί Επιθεωρητές ήθελαν να συνδέσουν με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επιδεικνύοντας μας μάλιστα πλαστή σύμβαση που είχαν στην κατοχή τους από άγνωστη προέλευση αφού ποτέ το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε συμβληθεί ούτε και είχε αποζημιώσει με οποιονδήποτε τρόπο τον Βασίλειο Μπεσκένη.  Παρότι  επανειλημμένως απαντήσαμε αλλά και αποδείξαμε με αδιάσειστα οικονομικά στοιχεία ότι ουδέποτε ο Βασίλειος Μπεσκένης συμβλήθηκε ή αποζημιώθηκε με οποιονδήποτε τρόπο από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., παρότι τότε και ο ίδιος ο Βασίλειος Μπεσκένης υπέβαλλε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, οι Εδικοί Επιθεωρητές επανέρχονταν ξανά και ξανά ενώ παράλληλα (προφανώς δια των Ειδικών Επιθεωρητών που διενεργούσαν τον έλεγχο και ήταν οι μόνοι που γνώριζαν τι αναζητούν)  το όνομα του Βασίλειου Μπεσκένη αναφέρονταν  συνεχώς όλως ψευδώς και συκοφαντικώς και στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία η οποία προβάλλεται ζωντανά από το κανάλι της Βουλής».

Μήνυση Σταμάτη Πουλή

 

 

 

 

 

 

 

«Οι καταγγελίες μας αυτές αφορούσαν μεταξύ και άλλων:  (1) παράνομη απόδοση από την νυν Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και τον  Πρόεδρο ΔΣ αυτού  Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, ως μόνο υπογράφοντα των εκταμιεύσεων,  πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιωτικές εταιρείες κατά απολυτή αντίθεση με τις  ισχύουσες  διατάξεις που διέπουν το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ήτοι τις διατάξεις του νόμου περί δημοσίου λογιστικού στις οποίες ο Οργανισμός υπήχθη με το άρθρο 1§1 της από 24-12-2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το Ν. 4366/2016 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 18/15-02-2016), (2) νομικά αίολες προσλήψεις στα πλαίσια της διαχείρισης του ευρωπαϊκού προγράμματος “PHILOS» με την μισθοδοσία τους να αγγίζει τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ και την επιλογή των  νεοπροσληφθέντων να γίνεται υπό συνεχείς παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας  του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης, οι οποίοι  προκάλεσαν 4 φορές  την αλλαγή  των  πρακτικών επιλογής των νεοπροσληφθέντων, (3) παράνομες προσλήψεις εξωτερικών συνεργατών- συμβούλων του Προέδρου Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, (4) απόκρυψη στοιχείων από την δικαιοσύνη για ήδη ελεγχόμενες παράνομες  προσλήψεις (με υπαιτιότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη)  που είχαν ήδη λάβει τόπο το 2016 κλπ.

»Η δε Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου  παραλείπει έως και σήμερα  να εξετάσει τις καταγγελίες μας, καίτοι έχει σχηματισθεί βάσει αυτών η υπό στοιχεία ΑΒΜ: ΕΔ 2017/137 προκαταρκτική δικογραφία στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς και έχει συσταθεί στις 12-12-2017 με απόφαση της – κατά δήλωση τουλάχιστον της ιδίας –  νέο Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου για τη διερεύνηση των καταγγελιών μας. Ωστόσο μέχρι σήμερα το Κλιμάκιο αυτό ουδέποτε έχει εμφανισθεί στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  για να επιληφθεί του ελέγχου, ενώ συγκεκριμένες κατεπείγουσες ανακριτικές πράξεις, όπως κατ’ οίκον έρευνες και κατασχέσεις εγγράφων, υπολογιστών κ.λπ., οι οποίες έχουν ζητηθεί εκ μέρους του σωματείου μας,  δεν έχουν εκτελεσθεί μέχρι σήμερα, με άμεσο κίνδυνο απώλειας ή και αλλοίωσης αποδεικτικών στοιχείων.

… … …

 

 

 

 

 

 

 

»Τέλος σχετικά με την αναφορά της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης κας Μ. Παπασπύρου στο από 13 Απριλίου 2018 Δελτίου Τύπου περί απορρήτων στοιχείων της δικογραφίας που θίγουν την αρχή της μυστικότητας, τούτο αγγίζει τα όρια του ανέκδοτου καθώς προφανώς από την ίδια την Γενική Επιθεωρήτρια Μ. Παπασπύρου και τους Ειδικούς Επιθεωρητές (ως μόνους κατόχους) έχουν διαρρεύσει μεταξύ και άλλων επανειλημμένως ολόκληρο το πόρισμα της ΑΒΜ ΕΔ 2017/84 προκαταρκτικής δικογραφίας αλλά και πληθώρα μαρτυρικών καταθέσεων στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στην Εφημερίδα «Documento», στην Εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στα αντίστοιχα αυτών των συμφερόντων  διαδικτυακά sites. Επιπλέον ακόμα και οι κινήσεις ποινικών διώξεων υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ προ- ανακοινώθηκαν από την ίδια την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μ. Παπασπύρου (πριν την κρισιολόγηση του κ. Εισαγγελέα) στην εκπομπή checkpoint”  του τηλεοπτικού σταθμού Alpha τα ξημερώματα της Κυριακής  20  Μαΐου 2018, ενώ επιπλέον στις 12 Ιουνίου 2018 στην ιστοσελίδα http://www.documentonews.gr που διατηρεί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνηςδημοσιεύτηκαν  ακόμα και ποινικές διώξεις υπηρεσιακών του ΚΕΕΛΠΝΟ ονομαστικά, την ώρα που έχουν έως και σήμερα οι εν λόγω υπηρεσιακοί δεν έχουν καν  κληθεί από τον κ. Ανακριτή».

Μήνυση Ανδρονίκης Θεοφιλάτου

«Πράγματι σαστισμένοι και ανυποψίαστοι αφήσαμε όπως μας είπε τα κινητά στο γραφείο μας και πήγαμε στο γραφείο που είχε εγκατασταθεί το Κλιμάκιο. Αυτά που ακολούθησαν ξεπέρασαν κάθε όριο. Αρχικώς η Φωτούλα Ντινάκη μας είπε ότι είμαστε νέα παιδιά και δεν αξίζει να καταστραφούμε για πολιτικούς λόγους. Εν συνεχεία ανερυθρίαστα μας είπε ότι  μπορούμε να συνεννοηθούμε για το περιεχόμενο των καταθέσεών μας και μας υποσχέθηκε ότι -υπό αυτή την προϋπόθεση- θα μας αφήσει απ΄ έξω από τον έλεγχο και δεν θα μας αποδώσει καμία ευθύνη.

Τότε ο Σταμάτιος Πουλής της απάντησε ότι είμαστε υπάλληλοι Νομικού Προσώπου του Υπουργείου Υγείας, έχουμε ελεγχθεί αναρίθμητες φορές και πάντοτε υπηρεσιακά προσκομίσαμε τα αιτηθέντα στοιχεία χωρίς ποτέ να αλλοιώσουμε κατά παραγγελία των ελεγκτών στοιχεία και πραγματικά περιστατικά, μάλιστα με ένταση της τόνισε ότι παραβαίνει τα καθήκοντά της ως ανακριτικού υπαλλήλου τόσο με την ευθεία πρότασή της για στήσιμο καταθέσεων και στοιχείων όσο και με το γεγονός ότι δεν παραλαμβάνει τις καταγγελίες του Σωματείου των Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  για την Διοίκηση Ρόζενμπεργκ  ενώ της τόνισε ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την διαφύλαξη των υλικών και ηθικών συμφερόντων μας.

»Τότε κυριολεκτικά η Φωτουλα Ντινάκη άλλαξε πρόσωπο και με έντονα απειλητικό ύφος μας είπε ότι τελείωσε η συνάντηση τελειώσαμε και εμείς και ότι από εδώ και πέρα είμαστε απέναντι και θα μας κάνει να τρέχουμε μια ζωή».

Μήνυση Αναστασίας Ανδρικοπούλου

«Όπως συνοπτικά προκύπτει χωρίς αμφιβολία από την με αριθμό 498/03-05-2018 ένορκη κατάθεση μου οι Ειδικοί Επιθεωρητές του ΣΟΕΕ Φωτούλα Ντινάκη και Αγγελική Βογιατζή προκάλεσαν και δυστυχώς επέτυχαν με την Κλήση και την εξέταση της εξόφθαλμα αναρμόδιας μάρτυρος Ελευθερίας Σιαρέ την συμπερίληψη στην ΑΒΜ: ΕΔ 2017/84 δικογραφία της από 3 Απριλίου 2018  έκθεση ένορκης εξέτασής της η οποία βρίθει αυταπόδεικτων ψευδών και κατασκευών.

»Επιπλέον ως έχω ενημερωθεί και από άλλους συναδέρφους και σας αναφέρω ενδεικτικώς τους κκ Σταμάτη Παρίση, Ελένη Τσάγκαρη, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου,  Αικατερίνη Πολύζου, Σταμάτη Πουλή, Μανούσο Ρουσάκη), οι Ειδικοί Επιθεωρητές του Μικτού  Κλιμακίου  Ελέγχου του ΣΟΕΕ ενήργησαν με τον ίδιο τρόπο όχι μόνο στην περίπτωσή μου αλλά και σε αυτούς –κατά την οποία  όχι απλώς  με απέκλεισαν παρότι ήμουν η πλέον αρμοδία μάρτυρας αλλά και κάλεσαν αντί εμού  άσχετο υπάλληλο δηλαδή την Ελευθερία Σιαρέ καίτοι αυτή ουδέν είχε να προσφέρει αφού για το ελεγχόμενο χρονικό διάστημα απουσίαζε από την εργασία της επισήμως ούσα στην Αφρική άλλοτε πιέζοντάς τους να ψευδορκήσουν (να αλλάξουν ακόμα και υπάρχουσες ένορκες καταθέσεις τους ), άλλοτε αποκλείοντας τους τελείως, δηλαδή μη  δεχόμενοι να τους εξετάσουν καίτοι οι ίδιοι το ζητούσαν και ήταν κρίσιμοι μάρτυρες ή και ακόμα  καλώντας  αντ’ αυτών τελείως αναρμοδίους τρίτους».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.