Χειροπέδες σε μέλη σπείρας που “χτυπούσε” διαμερίσματα σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Ελληνικό και Γλυφάδα




Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές από διαμερίσματα στα νότια προάστια.

Συνελήφθησαν χθες (7-8-2019) το πρωί, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, τρείς (3) αλλοδαποί, 34, 33 και 28 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για κλοπές τελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι τουλάχιστον από 2μηνου, είχαν ενωθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις – κλοπές σε διαμερίσματα στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, κατά τις βραδινές άλλα και πρώτες πρωινές ώρες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων των διαμερισμάτων, εισέρχονταν σε αυτά χωρίς ίχνη παραβίασης και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ο τρόπος εισόδου στις οικίες, ήταν από τις κεντρικές θύρες των διαμερισμάτων, τις οποίες παραβίαζαν με τη χρήση κατάλληλων διαρρηκτικών εργαλείων που έφεραν.

Για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο φρόντιζαν να σταθμεύουν σε κοντινή απόσταση από την οικία που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν ως “όχημα διαφυγής”.

Μετά από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά το χρηματικό ποσό των -605- ευρώ, διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές της Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ελληνικού και Αλίμου .

Οι συλληφθέντες οι οποίοι έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.