Βουλιαγμένη: Αλλοιώθηκε η πανέμορφη παραλία στον όρμο Ζώσκα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




(του Θάνου Ματόπουλου – επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών ΒΒΒ)

Η πραγματικά πανέμορφη πολύ μικρή παραλία στον όρμο Ζώσκα στη Βουλιαγμένη με το μικρό Δημοτικό αναψυκτήριο, που την επισκέπτονταν κάθε καλοκαίρι πολίτες που την ξεχώριζαν για την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της μεταμορφώθηκε σταδιακά σε οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες (οι ακριβότερες της Αττικής).
Ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός του Δημοτικού αναψυκτηρίου και τα υπέρογκα χρέη των παλαιών μισθωτών ήταν η αρχή. Σταδιακά και με την αμέριστη στήριξη της δημοτικής αρχής η μικρή παραλία, χωρίς καμιά έγκριση και εκτός των προβλέψεων του Π.Δ. φεκ 254/2004 προστασίας των ακτών του Σαρωνικού, με εκβραχισμό – εκρίζωση δέντρων – διαμόρφωση πρανών και απόρριψη κακής ποιότητας άμμου. αλλοιώθηκε υπέρμετρα.

Σε όλα τα στάδια δημόσια ενημερώναμε και καταγγείλαμε τις πράξεις αυτές στο Δημοτικό Συμβούλιο έγκαιρα.
Φέτος το επιχειρηματικό δαιμόνιο ανακάλυψε την δυνατότητα για ”Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας για εποχιακή χρήση στη θέση Όρμος Ζώσκα της Δ.Ε. Βουλιαγμένης, με σκοπό
την προσωρινή πρόσδεση σκαφών για λογαριασμό της εταιρείας“ΟΡΜΟΣ ΖΩΣΚΑ” Ε.Ε.” όπως αναφέρει η ανεκδιήγητη άδεια που εκδόθηκε στις 25/6/2019 από το Υπουργείο Ναυτιλίας ( ΑΔΑ: 6ΦΕΦ4653ΠΩ-ΦΞΥ ).
Η έκδοση αυτής της παράτυπης και παράλογης άδειας, χωρίς πρότερο έλεγχο της περιοχής και πάλι ενάντια στις προβλέψεις του Π.Δ. φεκ 254/2004, δημιούργησε προσδοκίες στον επιχειρηματία που βλέπει μέλλον στο εγχείρημα με την δυνατότητα πρόσδεσης σκαφών και κατασκεύασε ΜΟΝΙΜΗ προβλήτα τον αιγιαλό, παρόλο που η άδεια αναφέρει μόνο εποχική χρήση πλωτή εξέδρας ” με απλή έδραση στο βυθό (άνευ πάκτωσης) ” και ” άνευ επέμβασης στον αιγιαλό”.
Και πάλι η δημοτική αρχή παραβλέπει το γεγονός της ΜΟΝΙΜΗΣ προβλήτας,παρόλο που τηλεφωνικά ο Θάνος Ματόπουλος ενημέρωσε το Δήμαρχο κατά τη έναρξη των εργασιών.
Ακολουθούν φωτογραφίες χρονολογικά για τεκμηρίωση των γεγονότων.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Βουλιαγμένη: Αλλοιώθηκε η πανέμορφη παραλία στον όρμο Ζώσκα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 30/07/2019 at 4:27 μμ
    Permalink

    Καλά η φωτογραφία δείχνει από χώμα με βράχια να δημιουργείται υπέροχη αμμουδιά.
    Δηλ, αν πες αν αυτές οι “δύο” παραλίες δηλ η απείραχτη αρχική και η τελική με την επέμβαση
    ήταν όμορες είναι βέβαιο πως στους 100 οι 95 θα προτιμούσαν την διαμορφωμένη για κολύμπι.
    Να σταματήσουν οι “προστάτες” του περιβάλλοντος να μιλάνε όταν η εικόνα τους ξεμπροστιάζει.
    Ά φυσικά η Ακρόπολη δεν έπρεπε να χτιστεί για να μην χαλάει την απαράμιλλη ομορφιά του λόφου-βράχου που υπήρχε εκεί. Α και οι άνθρωποι θα έπρεπε να ζούμε κάτω από την φυσική στάθμη του εδάφους για να μην το αλλοιώνουμε. Ά άντε γεια δικομανής!!!!! σας τρώμε χρόνια στην μάπα αντε γειαααααα!!!!! O μόνος όμως που θα συμφωνήσω ότι ενοχλείται και έχει από μεριά του δίκιο , είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιου-πισίνας δεξιά της φωτογραφίας που θα χάσει με την προσέλευση κόσμου την ησυχία του.
    Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι οι ανθρωπογενείς επεμβάσεις πολλές φορές αναδεικνύουν το περιβάλλον δηλ για παράδειγμα όλοι οι παραδοσιακοί οικισμοι, η γέφυρα του Ριο-Αντίριο, η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη Λυρική Σκηνή, το νέο παραλιακό μέτωπο που φτιάχνεται στο νέο Φάληρο Καλλιθέα, το νέο Ελληνικό όπως φαίνεται στις μακέτες πριν οι σκοταδιστές το σταματήσουν, ο πύργος του Άϊφελ ρε αδελφέ ……… παρακαλούνται λοιπόν όσοι λίγοι ενοχλούνται χωρίς πραγματικό λόγο αλλά λόγο ιδεοληψιών να σταματήσουν γιατί ενοχλούν εμάς τους πολλούς και ίσως αυτό τελικά να είναι αντιδημοκρατικό!!!!!! Αντε να κάνουμε δουλίτσα και να προχωρήσουμε αδέλφια, φτάνει πια η μιζέρια , ο πόνος και το αυτομαστίγωμα. ΑΜΗΝ!!!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.