Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη: Οι φύλακες άγγελοι των δασών κοιμούνται το καλοκαίρι αγκαλιά με τον ασύρματο




Με μόνιμους και συμβασιούχους εργαζόμενους στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου αλλά και με τον διοικητικό προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Δημήτρη Λογοθέτη, συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο πυροφυλάκιο της Βουλιαγμένης, ο Κώστας Πασακυριάκος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος.

«Συναντήσαμε τους εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία του Δήμου μας. Εργαζόμενοι που δουλεύουν μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και δίνουν καθημερινά με ηρωισμό και αυτοθυσία τη μάχη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και του φυσικού πλούτου. Ανθρώπους που αυτές τις μέρες βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Κάποιοι φτάνουν να συμπληρώνουν ακόμα και 24 ώρες συνεχούς εργασίας, όπως για παράδειγμα σήμερα.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που, παρά την κούρασή τους, αφιέρωσαν το χρόνο τους για να κουβεντιάσουμε. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Λογοθέτη για την ενημέρωση που μας παρείχε», δήλωσε ο Κώστας Πασακυριάκος μετά τη συνάντηση.

Στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν μόνιμοι εργαζόμενοι που έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές στους μισθούς τους και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα από το 2011 μέχρι και σήμερα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Δουλεύουν συμβασιούχοι εργαζόμενοι που είναι καταδικασμένοι να ζουν με την αγωνία εάν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους μετά τη λήξη της. Εργαζόμενοι που συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά αν και βρίσκονται ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότησή τους. Οδηγοί που αναγκάζονται να δουλεύουν ακόμα και 12ωρα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού από την απαγόρευση και τον περιορισμό προσλήψεων που έχει επιβληθεί. Το ρεπό πολύ συχνά είναι άγνωστη λέξη, ενώ για την ξεκούρασή τους πρέπει να περιμένουν τον Οκτώβρη. Επιπλέον, είναι παντελώς ξεκρέμαστοι σε περίπτωση ατυχήματος, αφού κανένας φορέας δεν τούς αποζημιώνει.

«Βασικό μας μέλημα», είπε στους εργαζόμενους ο Κώστας Πασακυριάκος, «είναι να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για την αύξηση του αριθμού των προσλήψεων προσωπικού, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τη στήριξη των εθελοντών μας με κάθε τρόπο και βέβαια, να συνεισφέρουμε και μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο σε όποιο άλλο ζήτημα θα μπορούσε να βοηθήσει την επαρκή λειτουργία του τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών του Δήμου μας».

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Κώστα Πασακυριάκο για τη συνδρομή τους και σε άλλες περιοχές όταν χρειαστεί, όπως το περασμένο Σάββατο στη φωτιά στο Λαγονήσι. Ακόμα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στα προβλήματα που δημιουργούνται κυρίως τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, επειδή οι λουόμενοι σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε σημεία που συχνά εμποδίζουν τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων. Ενα θέμα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές καθυστερήσεις στην επιχειρησιακή λειτουργία του προσωπικού σε περίπτωση φωτιάς.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Το πυροφυλάκιο της Βούλας επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης ο Κώστας Πασακυριάκος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και δημοτικός σύμβουλος.
Εκεί, συναντήθηκε και συζήτησε με ανθρώπους που συμμετέχουν στην εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης. Την ίδια στιγμή, υπήρχαν περιπολίες και από τα τρία πυροφυλάκια του Δήμου μας.
Σημειώνουμε ότι από την Τρίτη μέχρι και το τέλος της εβδομάδας σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Αττική βρίσκεται σε υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές.
Ο Κώστας Πασακυριάκος δήλωσε:
«Ολα τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση της πυροπροστασίας, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη σύσταση νέου φορέα αντιμετώπισης καταστροφών.
Μετά την περσινή τραγωδία στην Ανατολική Αττική, φέτος η κατάσταση παραμένει το ίδιο επικίνδυνη.
Οι περικοπές στη χρηματοδότηση προς το Πυροσβεστικό Σώμα στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, καθώς και οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.
Από αυτή την άποψη, ο ρόλος των εθελοντών δασοπυροσβεστών στη Βούλα, τη Βάρη και τη Βουλιαγμένη, είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Ανθρωποι που χωρίς κανένα άλλο αντάλλαγμα πέρα από το να προστατεύουν το φυσικό πλούτο και την ανθρώπινη ζωή, δίνουν τη δική τους μάχη μαζί με τα πυροσβεστικά κλιμάκια και για να προλάβουν αλλά και για να αντιμετωπίσουν τις φωτιές.
Και με τη σημερινή αφορμή της επίσκεψής μου στο πυροφυλάκιο της Βούλας, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι, μακριά από οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα, δίνουν αυτή τη μάχη ως εθελοντές δασοπυροσβέστες.
Θεωρώ ότι η δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού στο Δήμο μας είναι απολύτως αναγκαία».

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη: Οι φύλακες άγγελοι των δασών κοιμούνται το καλοκαίρι αγκαλιά με τον ασύρματο

  • 29/06/2019 at 12:19 πμ
    Permalink

    ο σύντροφος Πασακυριάκος προτού κάνει μεγαλόστομες δηλώσεις έπρεπε να γνωρίζει τα εξής.

    Πρώτον: οι υπάλληλοι μόνιμοι και συμβασιούχοι του δήμου σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς η αρμοδιότητα τούς είναι να δίνουν νερό στην πυροσβεστική και μόνο! σε καμία περίπτωση δεν προβλέπετε να συμμετέχουν στην κατάσβεση, διαβάστε τι λέει ο νόμος μπορείτε να ρωτήσετε και τον πρόεδρο του σωματίου των εργαζομένων του δήμου.
    απαγορεύετε να συμμετέχουν σε συμβάντα αστικά (φωτιά σε σπίτια, αυτοκίνητα κ.τ.λ) .
    ο ποιος από τους προϊσταμένους μέχρι και τον δήμαρχο υποστηρίξει τα αντίθετα απλός ζητήστε του να σας το πιστοποιήσει εγγράφως.

    Δεύτερων: υπάλληλοι μόνιμοι και συμβασιούχοι ποιος τους εκπαίδευσε; όταν για να γίνει κάποιος μέλος σε μια εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης πρέπει να παρακολούθηση σεμινάριο 50 ωρών από την πυροσβεστική και να δόση εξετάσεις στην πυροσβεστική ακαδημία για να πάρει την πιστοποίηση , οι συμβασιούχοι από ποιον εκπαιδεύτηκαν από τον μόνιμο τον “παλιό” ;

    Τρίτων: γνωρίζεται πως ακριβός κάνει ο δήμος στις προσλήψεις με τετράμηνη διάρκεια ;
    είναι κοινό μυστικό ότι γίνονται με λίστα και μόνο κριτήριο το οποίος έχει το μεγαλύτερο “βύσμα-σύμβουλο” χρειάζεται μια απλή αίτηση που χορηγεί το γραφείο προσωπικού του δήμου με την προϋπόθεση ότι πρώτα έχει επικοινώνησε ο εκάστοτε σύμβουλος για τον “δικό” του, φέτος μάλιστα από τον δήμο διατείνονταν ότι όσοι δούλεψαν πέρυσι , παρεμπιπτόντως σχεδόν κάθε χρόνο μπαίνουν οι ίδιοι και ίδιοι , ότι λόγο δωδεκαμήνου κωλύματος δεν μπορούν να δουλέψουν όσοι ήταν τετράμηνο πέρσι για αυτό το λόγο οι προσληφθέντες υποχρεώθηκαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εργάστηκαν το τελευταίο δωδεκάμηνο, από τις 16/05/2019 οπού και ξεκίνησαν να δουλεύουν οι συμβασιούχοι υπάρχουν άτομα τα οποία πέρσι δούλευαν στην ίδια υπηρεσία και συνεχίζουν να δουλεύουν και φέτος ενώ έχουν υπογραφή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν δούλευαν!

    Τέταρτον: γνωρίζεται ότι στις εθελοντικές ομάδες λειτουργούν με έμμισθους υπαλλήλους(συμβασιούχους) του δήμου οι οποίοι παρουσιάζονται ως εθελοντές, για να μπορούνε κάποιοι να επαίρονται ότι προσέφεραν τις χ ώρες εθελοντικής προσφοράς.

    όλα τα παραπάνω είναι πολύ εύκολο να αποδειχθούν αλώστε είναι γνωστά, ο γράφων δεν περιμένει από τον κύριο Πασακυριάκος η’ άλλον εκλεγμένο να τα αναφέρει δημοσιά και να προσπαθήσει να διορθώσει μια κατάσταση, αυτή είναι δική σου δουλειά φίλε δημοσιογράφε.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.