Πανιώνιος: Πρόγραμμα Υδροθεραπείας με τη Ραλλού Χυδηριώτη




Η Ραλλού Χυδηριώτη είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αποκατάσταση μυοσκελετικών κακώσεων, χρονίων και νευρολογικών παθήσεων. Εξειδικεύθηκε στην κολύμβηση και στην υδροθεραπεία, απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άλιμο, αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου, ένα πρότυπο σχολείο, εξαιρετικό στην διδασκαλία η οποία αποτέλεσε καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία της. Από την ηλικία των τεσσάρων ετών πήρε το πρώτο της «βάπτισμα» στο κολύμπι το οποίο συνέχισε, ασχολούμενη με τον αγωνιστικό αθλητισμό ως αθλήτρια του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλλίας, ακολούθησε μια σειρά εκπαίδευσης σε ειδικό σχολείο, σε κέντρο αποκατάστασης, σε κλινική χρόνιων παθήσεων, καθώς και σε σεμινάρια στην ορθοπεδική, τις αθλητικές κακώσεις, τα νευρολογικά νοσήματα και τη θεραπευτική κολύμβηση με τη μέθοδο Halliwick.

Εργάστηκε ως ναυαγοσώστρια στην Ακτή του Ήλιου και ως προπονήτρια κολύμβησης σε διάφορους συλλόγους καθώς και στο Δήμο Αλίμου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Αυτή τη στιγμή ασχολείται με την προπονητική σε αγωνιστικό επίπεδο στις παιδικές ηλικίες στον Α.Ν.Ο.Αργυρούπολης και παράλληλα με την αποκατάσταση τραυματισμών και νευρολογικών παθήσεων στο νερό. Υπεύθυνη του τμήματος Υδροθεραπείας του Πανιωνίου στην Ν. Σμύρνη δηλώνει ευτυχής με τη δουλεία της. «Στο τέλος της ημέρας, μεγαλύτερη ικανοποίησή μου είναι η σκέψη ότι βοήθησα κάποιον να αρχίσει να ξαναπερπατάει όπως πριν».

Το πρόγραμμα της Υδροθεραπείας του Πανιωνίου αφορά την Αποκατάσταση μϋοσκελετικών τραυματισμών και αθλητικών κακώσεων στο νερό. Γίνεται σε group training με μέγιστο αριθμό ατόμων τους έξι ασκούμενους οι οποίοι ακολουθούν εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας βάση ιστορικού.

Η θεραπεία χωρίζεται σε 4 στάδια.

  1. Βασικός σκοπός μας είναι η ανακούφιση των συμπτωμάτων του πόνου. Μέσω της κινησιοθεραπείας, στοχεύουμε στην επανάκτηση της λειτουργικότητας και του εύρους κίνησης του πάσχοντος μέλους.
  2. Στη συνέχεια, κάνουμε μυϊκή ενδυνάμωση για να ανακτήσουμε τις συνήθεις δραστηριότητές. Σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως εναλλακτική θεραπεία για την αποφυγή μιας χειρουργικής επέμβασης ή και ως προετοιμασία για ένα προγραμματισμένο χειρουργείο με πολύ καλύτερα αποτελέσματα και συντομότερο χρόνο αποκατάστασης.
  3. Τέλος βελτιώνουμε τη γενική φυσική κατάσταση του σώματος μέσω της θεραπευτικής κολύμβησης ώστε να διατηρήσουμε έναν υγιή οργανισμό και να αποφύγουμε μελλοντικές εξάρσεις. Η ολοκλήρωση της θεραπείας συνοδεύεται με ένα πρόγραμμα κολύμβησης και ένα πρόγραμμα ασκήσεων εκτός νερού που δίνονται στους ασκούμενους ως συντήρηση για τους επόμενους μήνες.
  4. Οι αθλητές πραγματοποιούν ένα ακόμη στάδιο των «ειδικών ασκήσεων». Το τελικό αυτό στάδιο τους βοηθά να επανενταχθούν στην αγωνιστική δραστηριότητα με ασφάλεια και να επανέλθουν στην ενεργό δράση.

Η θεραπεία γίνεται στο ιδιωτικό κολυμβητήριο του Πανιωνίου (δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου-οδό Αγίου Ανδρέου). Η πισίνα είναι κλειστή και ρηχή με σταθερή θερμοκρασία τους 32ο C όλο το χρόνο και σύστημα καθαρισμού με Όζον. Η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι μία ώρα/ δύο φορές την εβδομάδα. Διαθέτουμε δύο μεσημεριανά τμήματα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη: 13:00-14:00 & 14:00-15:00.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.