Οι “αλουμινάδες” των νοτίων προαστίων




Λεπτομέρειες για τη δράση της σπείρας των «αλουμινάδων» έρχονται στο φως, καθώς το «βιογραφικό» της εγκληματικής οργάνωσης ήταν πλούσιο, περιλαμβάνοντας πληθώρα διαρρήξεων και κλοπών, κυρίως από σπίτια ποδοσφαιριστών.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν στο zougla.gr πως οι συλληφθέντες, πριν ασχοληθούν με την «τέχνη» των διαρρήξεων και των κλοπών, έβγαζαν το μεροκάματο δουλεύοντας σαν αλουμινάδες. «Αυτό τους έδινε πλεονέκτημα να δρουν γρήγορα και χωρίς κόπο» λέει αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που πέρασε χειροπέδες στα μέλη της σπείρας.

Θύματα γυναίκα βουλευτής και γνωστός εφοπλιστής

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη και ένας πολύ γνωστός εφοπλιστής των νοτίων προαστίων ήταν ανάμεσα στα θύματα της σπείρας που είχε ρημάξει τα νότια προάστια, και κυρίως τους ξένους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Τα μέλη της συμμορίας είχαν την τεχνογνωσία να ανοίγουν τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες με ένα απλό… άγγιγμα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η κα Βούλτεψη κατήγγειλε στην αστυνομία ότι διαρρήκτες είχαν αποπειραθεί να μπουν στο σπίτι της στο Κορωπί ενώ εκείνη έλειπε. Για άγνωστο λόγο οι «ποντικοί» δεν τα κατάφεραν να παραβιάσουν το σπίτι της βουλευτού της ΝΔ και αποχώρησαν με άδεια χέρια. Αντίθετα, όταν επέλεξαν το πολυτελές σπίτι γνωστού εφοπλιστή στα νότια προάστια, στάθηκαν πιο τυχεροί και κατάφεραν να του αρπάξουν ό,τι πολύτιμο αντικείμενο βρήκαν στο εσωτερικό του.

Το modus operandi

Τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων σε σπίτια ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού είχαν θορυβήσει τους ξένους παίκτες, πολλοί εκ των οποίων είχαν και οικογένειες, ενώ και η διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει τις κατοικίες των αθλητών βάζοντας ακόμα και ιδιωτική φύλαξη, κυρίως τις βραδινές ώρες. Τα μέλη της σπείρας, όμως, είχαν καταστρώσει ένα πολύ έξυπνο σχέδιο. Παρακολουθούσαν τους παίκτες του Ολυμπιακού όταν έφευγαν από το προπονητήριο του Ρέντη μέχρι να φτάσουν στα σπίτια τους. Μάλιστα, για να μην κινήσουν υποψίες, νοίκιαζαν πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζαν να αλλάζουν σχεδόν κάθε εβδομάδα. Την επόμενη μέρα, όταν οι αθλητές ξεκινούσαν για την προπόνησή τους ή για κάποιο παιχνίδι, είχαν όλο το πεδίο ελεύθερο να δράσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και η διοίκηση της Πειραϊκής ομάδας είχε ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από του Ρέντη, χωρίς όμως να εντοπίσει τα πολύ προσεκτικά μέλη της συμμορίας που φρόντιζαν να κινούνται μακριά από τις… επικίνδυνες ζώνες. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής έχουν ήδη καλέσει πολλούς από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για να τους ενημερώσουν, αλλά οι περισσότεροι είτε βρίσκονται σε διακοπές είτε έχουν αποχωρήσει από τη χώρα μας.

 

Αστυνομικοί θεωρούν ότι δύσκολα θα βρεθούν κλοπιμαία, ενώ δεν αποκλείουν πολλά από αυτά να τα φορούν κάποιοι στη… γειτονική Αλβανία. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες των συλληφθέντων, οι οποίοι θα οδηγηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των κλοπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους: φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για τη μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Ερευνούσαν επιλεκτικά τους χώρους της οικίας, χωρίς να προκαλέσουν αναστάτωση, και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αποσπάσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό.

Με το πέρας της εγκληματικής τους δράσης και σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

 

 

Οι συλλήψεις και οι ποδοσφαιριστές – θύματα

Στις 2 Ιουνίου το μεσημέρι, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές Κορωπίου και Ζωγράφου Αττικής, συνελήφθησαν ένας άνδρας και μία γυναίκα, 34 και 35 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη τρεις συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθειας και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τον μήνα Οκτώβριο του έτους 2017 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές-διαρρήξεις σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στις περιοχές των νοτίων προαστίων, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια, χρηματικά ποσά και επώνυμα είδη ένδυσης.

Μάλιστα, φαίνεται πως είχαν προτίμηση στα σπίτια ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα είχαν διαρρήξει τα σπίτια των:

Νάτχο – Ολυμπιακός

Σισέ – Ολυμπιακός

Εμενίκε – Ολυμπιακός

Ομάρ – Ολυμπιακός

Οφόε – Ολυμπιακός

Καρσελά – Ολυμπιακός

Ζοσέ Σα – Ολυμπιακός

Ναουέλ – Ολυμπιακός

και Αραούχο – ΑΕΚ.

Πηγή: zougla.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.