Καθάρισαν την πλαζ στο ΠΙΚΠΑ Βούλας (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Μια ιδιαίτερη μέρα όπως είναι η σημερινή που η Εκκλησία μας γιορτάζει την Ανάληψη του Κυρίου (40 μέρες από το Πάσχα) διάλεξε η Tοπική Διοίκηση
Αττικής σε συνεργασία με εθελοντές Αστυνομικούς να κάνει τη συμβολική αυτή κίνηση προσφοράς και εθελοντισμού με τον καθαρισμό της παραλίας του Πικπα. Πάμε να καθαρίσουμε την πλαζ ΠΙΚΠΑ Βούλας;
Ένα ιδιαίτερο σημείο της πόλης μας που πρέπει να ευαισθητοποιεί τον καθένα από μας. Η παραλία τόπος μοναδικός για τα φιλοξενούμενα παιδιά του χώρου καθαρίστηκε με μεγάλη φροντίδα και αγάπη από τους αστυνομικούς που είχαν την πρωτοβουλία και από εθελοντές που πλαισίωσαν την προσπάθεια. Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΥΛΑΣ (εθελοντές κάτοικοι), εθελοντές, που νοιαζόμαστε για όλα όσα γίνονται για το καλό και το όφελος των πολιτών μας δουλέψαμε με κέφι και μεράκι.


Η σημερινή μέρα σύμφωνα με την παράδοση είναι η μέρα που ο λαός κάνει το πρώτο μπάνιο του. Κατεβαίνει στη θάλασσα και βρέχει έστω λίγο τα πόδια του δίνοντας το μήνυμα της αρχής του καλοκαιριού και βέβαια όπως προστάζει η παράδοση αναζητεί εκεί στα ρηχά να βρει μια πέτρα με βρύα και να τη φέρει σπίτι του, είναι η λεγόμενη μαλλιαρή πέτρα που μας έλεγαν οι παλιοί.
Συμβολική λοιπόν μέρα η σημερινή καθώς κλείνει ο κύκλος του Πάσχα και οι ψυχές που ήταν ελεύθερες ναναι στη γη όλο αυτό το διάστημα ανεβαίνουν στους ουρανούς. Γι αυτό πολλοί είναι αυτοί που ανάβουν κεριά, μοιράζουν φαγώσιμα, πίτες και κόλλυβα για να αποχαιρετήσουν τις ψυχές που φεύγουν.

Κάτω απ αυτή την ένταση των συναισθημάτων της αδελφοσύνης της αγάπης και της αλληλοπροσφοράς το σημερινό πρωινό ήταν ξεχωριστό και το μήνυμα που έδωσε η Ένωση αστυνομικών για μια ακόμα φορά μας συγκίνησε.. 


Όσο για τον Κρίτωνα το σκυλάκο δε φαίνεται να πολυκαταλάβε τι συνέβαινε ακριβώς, πάντως έδειξε υπομονή και καρτερικότητα, όπως πάντα .
Φεύγοντας πήραμε μαζί μας το γεμάτο ευγνωμοσύνη και αγάπη βλέμμα μιας ανώνυμης κυρίας, μητέρας κάποιου από τα παιδιά…Ήταν ένα βλέμμα που έκανε και τη δική μας ψυχή να νιώσει πως έχει ανέβει ψηλά. !!!!!!!

Κορίνα Πατέλη Bell

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.