Forum Ανταλλαγής Ιδεών και Διάχυσης Δημιουργικών Εκπαιδευτικών Πρακτικών




Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, των δημόσιων και ιδιωτικών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων ευθύνης της, να παρακολουθήσουν τις εργασίες του διήμερου Forum Ανταλλαγής Ιδεών και Διάχυσης Δημιουργικών Εκπαιδευτικών Πρακτικών (Προ)Αγωγής της Υγείας στο Σχολείο, το οποίο διοργανώνεται δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, σε απογευματινές ώρες (βλ. συνημμένο πρόγραμμα), στην αίθουσα Θεάτρου “Μελίνα Μερκούρη”  στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου (Λ. Αγίου Δημητρίου 55, χάρτης)

Κατά τη διάρκεια του Forum οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης εισηγήσεων, παρουσιάσεων καλών διδακτικών πρακτικών ή έργων εκπαιδευτικής και μαθητικής δημιουργίας τα οποία προάγουν με δημιουργικό, βιωματικό, ελκυστικό και αποτελεσματικό τρόπο στην ατομική και κοινωνική υγεία του μαθητικού πληθυσμού αλλά και της ευρύτερης κοινότητας και προέκυψαν κατά την υλοποίηση Προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας, το σχολικό έτος 2018-19 στα σχολεία της οικείας Διεύθυνσης.

Στόχος η ανταλλαγή απόψεων, η προβολή και διάχυση ιδεών και προτάσεων που ενισχύουν και  εμπλουτίζουν, ευαισθητοποιούν και ενδυναμώνουν, ελκύουν και εμπνέουν τους εκπαιδευτικούς, θέτοντας τη βάση υλοποίησης στοχευμένων και μεθοδευμένων προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και συμβάλλοντας στην υιοθέτηση υγιεινών και βιώσιμων προτύπων και συμπεριφορών, ήτοι στη γενικότερη ανάπτυξη κουλτούρας υγείας στο σχολείο του 21ου αιώνα.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται τιμητικά από προσκεκλημένους ειδικούς επιστήμονες υγείας, αλλά και καλλιτέχνες όπως:

  • η ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας, κα Χριστίνα Ρασιδάκη,
  • η πνευμονολόγος και συγγραφέας, κα Δήμητρα Μπουσίου,
  • η συγγραφέας κα Λιλή Γάτη,
  • η συγγραφέας και εικονογράφος κα Λιάνα Δενεζάκη,
  • η Καλλιτεχνική Ομάδα Καρυδότσουφλο, η οποία θα παρουσιάσει την παράσταση «Το Βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο» της Δήμητρας Μπουσίου.

Τιμητική είναι η συμμετοχή της κινηματογραφικής μαθητικής ομάδας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας και η προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους «Μαμά vs Μπαμπάς».

Στην εκδήλωση τέλος θα συμμετάσχουν ενεργά μαθητές οι οποίοι θα παρουσιάσουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους δράσεις, έργα και δημιουργίες που προάγουν την υγεία.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο συνημμένο Αναλυτικό Πρόγραμμα του Forum.

Η παρακολούθηση των εργασιών του Forum είναι προαιρετική, ελεύθερη, ανοικτή σε όλη τη σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές) και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Επισημαίνεται ότι για την έκδοση και επίδοση βεβαιώσεων παρακολούθησης, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συμπληρώσουν έως και την Τρίτη 3 Ιουνίου, την ηλεκτρονική φόρμα στο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/164x5wS8t7cybxxrHXPGiDegAvQ-z3mp9Fy2XiyQN3R8/edit

Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων να ενημερώσουν έγκαιρα όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολικών τους μονάδων, αλλά και τα ενδιαφερόμενα μέλη της σχολικής τους κοινότητας (συλλόγους γονέων, γονείς).

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας
Ιωάννα Μενδρινού

Ο Διευθυντής Π.Ε. Δ΄ Αθήνας
Γεώργιος Κέντρος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.